26.04.2024
Економіка та фінанси Новини Оперативно Політика

З мільйонами доходів, але без власного транспорту: як минув рік для мера Тернополя і його дружини (декларація)

Дохід міського голови Тернополя Сергія Надала у 2020 році склав 900 тис. 485 грн. Про це йдеться в його декларації, оприлюдненій сьогодні, 30 березня, в Єдиному держреєстрі декларацій.

У документі зазначено, що заробітної плати Надал отримав 898 тис. 660 грн (в середньому 74,9 тис. грн у місяць), ще 1 тис. 825 грн доходу склали банківські відсотки.

Надал володіє 20% у квартирі площею 58,7 м кв у Тернополі, у документі вказано, що її вартість – 10 грн

Дружина мера задекларувала дохід від підприємницької діяльності у 2 млн 10 тис. грн. За даними vkursi.pro, Олена Надал займалася неспеціалізованою оптовою тогівлею.

Загальний офіційний дохід Надала у 2020-му році порівняно з його доходами у 2019 році зменшився на 9,8%.Натомість офіційний охід його дружини зріс на 43%.

Читайте також: Мер Тернополя Надал отримує втричі більшу зарплату за мера столиці!

У декларації також йдеться, що Сергій Надал володіє 20% у квартирі площею 58,7 м кв у Тернополі, у документі вказано, що її вартість – 10 грн.

Ще міський голова є одноосібним власником квартири у Тернополі площею 61,2 м кв.

Інший будинок у приміському селі Байківці площею 399 м кв в рівних частках належить дружині Надала та його дочці Анастасії, земельна ділянка площею 2,5 тис. м кв у Шляхтинцях записаний суто на дружину. Спільно з дружиною у Сергія Надла по 50% власності земельної ділянки площею 1,2 тис. м кв у Байківцях.

Транспортних засобів міський голова не задекларував.

Читайте також: Офіційні доходи впали, не стало авто: що задекларував голова облдержадміністрації Володимир Труш

У банківських установах він зберігає 317 тис. 25 грн. Окрім цього Надал задекларував 320 тис. грн, 20 тис. доларів та 15 тис. євро власної готівки, а ще  650 тис. готівкових гривень дружини, її 63 тис. доларів та 25 тис. євро.

Окрім того, в документі вказано, що 950 тис. грн Олена Надал позичила третім особам.

Окремо у декларації Надал повідомив про своє членство в громадських організаціях. Зокрема, він є головою у обласної організації «Українці допомогають українцям», Федерації хокею Тернопільської області, міської організації ВО Свобода, а також президентом Федерації вільної боротьби Тернопільської області. Ще він входить до наглядової ради Центру науки та членом правління Благодійного фонду «Єднання поколінь».

 

 

 

 

Перейти до панелі інструментів