29.03.2024
Здоров’я Новини

Мер Тернополя пояснив, чому вирішив наразі не вакцинуватися

Міський голова Тернополя Сергій Надал поки що утримується від вакцинування.

Як повідомив він сьогодні в ефірі радіо Рокс, до такого рішення прийшов з кількох причин.

– Насамперед, є черговість вакцинування. Першими мають цю процедуру пройти медики, правоохоронці. Також є певні обмеження. Не рекомендується вакцинуватися тим, хто перехворів, до цієї категорії я відношуся. В мене збережені антитіла. І вважаю, що буде не зовсім вірно з мого боку вакцинуватися в  першу чергу. Хай спочатку вакцинуються більшість тернополян, які мають для цього покази, – сказав очільник міста.

Читайте також: Вже наступного тижня Тернопіль має всі шанси опинитися в «червоній» зоні – Надал

Водночас він дав зрозуміти, що наразі не має повної довіри до вакцини.

– Як я ставлюся до вакцини?  Якщо буде підтверджено, що вона є корисною, нешкідливою, тоді звісно, що позитивно. Сьогодні робити якісь висновки рано, – вважає Надал. – Питання, чи буде визнана та вакцина, якою вакцинують українців, чи сертифікують її у ЄС та у світі? Якщо так, то це означатиме, що світова спільнота медиків визнає її безпечною і такою, яку рекомендують. Тоді її треба використовувати. Якщо не сертифікують – тоді вже питання.

Нагадаємо, станом на сьогодні на Тернопільщині вакциновано понад 4,5 тис. осіб, що складає незначний відсоток. Загалом чисельність жителів області перевищує мільйон.

Тим часом у МОЗ запустили інформаційну кампанію, спрямовану на розвінчення поширених думок-фейків про вакцинацію.

Перейти до панелі інструментів