26.04.2024
Здоров’я Місто Новини

Двоє дошкільнят опинилися в лікарні внаслідок спалаху кишкової інфекції в одному з дитсадків міста

Двоє дітей потрапили до лікарні, дев’ятеро лікуються вдома, – такі наслідки гострої кишкової “ротавірусно” інфекції, яку вчора виявили у дитсадку №10 у Тернополі. Про це повідомляє Держслужба України з надзвичайних ситуацій.

“18 лютого у м. Тернопіль в дошкільному навчальному закладі № 10 лабораторно підтверджено спалах гострої кишкової «ротавірусної інфекції» у 11 дітей (2016 – 2017 р.н.), з них 2 дитини перебуває на стаціонарному лікуванні в Тернопільській дитячій лікарні та 9 дітей лікуються амбулаторно. Стан здоров’я хворих задовільний”, – йдеться у повідомленні надзвичайників.

Всього в дитсадку перебувало 20 дітей. Фахівці проводять комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів.

Читайте також: В одному із дитсадків Тернополя – спалах кишкової інфекції

Щоб встановити причини та умови виникнення захворювань, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби  в Тернопільській області розпочали санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху  інфекції, ймовірно, пов’язаного із дошкільним навчальним закладом.

Фахівці Тернопільської державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби відібрали воду питну на бактеріологічне, санітарно-хімічне та вірусологічне дослідження, добові проби приготовлених страв за 18 лютого 2021 року, сировину та змиви з об’єктів зовнішнього середовища.

Перейти до панелі інструментів