26.04.2024
Новини

Підозрюваний у стрілянині в дітей у Тернополі оскаржує свій арешт

До Тернопільського апеляційного суду надійшла скарга на ухвалу суду першої інстанції підозрюваного у стрілянині по дітях в Тернополі. Про це повідомляє пресслужба Тернопільського апеляційного суду. 

Нагадаємо, ухвалою Тернопільського міськрайонного суду до підозрюваного Валерія Устинова застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 3 квітня цього року без визначення розміру застави. Чоловіка забрали в СІЗО просто із зали суду.

Судове засідання з розгляду поданої апеліції було призначене на 12 лютого, проте оскільки до суду ще не надійшли матеріали справи, розгляд скарги перенесено.

Читайте також: “Щиро каюся”: підозрюваного у стрілянині по школярах взяли під варту просто з зали суду (відео).

21 січня у Тернополі 11-річний Максим Капустяник отримав численні поранення, з його тіла вийняли кілька десятків дробин, хлопчик досі в лікарні. Згодом правоохоронці встановили, що пораненим був ще один хлопчик – дробинка потрапила йому у щоку. Третього лютого тернополянину Валерію Устинову повідомили про підозру. Зранку 4 лютого, згідно з ухвалою Тернопільського міськрайонного суду, чоловіка на два місяці взяли під варту просто із зали суду без визначення розміру застави.  Підозрюваний стверджує, що не мав наміру стріляти у дітей, розкаюється і просить пробачення у рідних травмованого хлопчика. У дітей стріляти не хотів, зробив це з необережності під час того, як чистив зброю, – так пояснює свої дії чоловік. Йому висунули підозру у двох статтях Кримінального Кодексу України – ч. 4. ст. 290  та ч. 1 ст. 121(  хуліганство вчинене з використанням зброї та заподіяння умисного тяжкого тілесного ушкодження).

Читайте також: “Дитина могла загинути, якби не куртка”: поліція і підозрюваний розповіли свої версії стрілянини в дітей у Тернополі.

Фото: ГУНП в Тернопільській області. 

Перейти до панелі інструментів