27.04.2024
Місто Новини Оперативно

“У дворах – “сумна година”: як у Тернополі намагаються дати раду снігопадам (фоторепортаж)

Сильні снігопади продовжують докучати жителям Тернополя та гостям міста.

Зокрема, сьогодні на вокзалі приїжджим доводилося виходи з потяга на нерозчищений від снігу перон, фактично розчищали його люди своїми валізами. При цьому не можна сказати, що роботи не ведуться. Біля центрального корпусу вокзалу люди дружньо гарювали лопатами, поруч на пероні першої колі розгортав сніг тракторець. Але це було о 10.30! І ситуація на інших перонах, куди прибувають пасажирські потяги, була далеко від прийнятної.

Центральні дороги порозчищали. Але в двори окремі просто не їду, там – “сумна година”

Ще одним яскравим показником того, як місто справляється з снігопадом, є робота таксі. Автомобілі зараз викликати дуже складно, оскільки чимало таксистів не хочуть їздити в таку погоду.

«Центральні дороги ще порозчищали. Але в двори окремі просто не їду, там – «сумна година», можна сісти «на пузо» і потім тільки потратиш купу часу, щоб вибратися, а нічого не заробиш», – розповів Терміново водій таксі однієї з таксофірм Тернополя.

Станом на 10.30 у центрі міста працював трактор, який розчищав Театральний майдан. При цьому створював високі кучугури обабіч, в яких оперативно ніхто не робив проходи. Тож пішоходам, які переходили майдан, доводилося долати снігові насипи, провалюючись у них ледь не по коліна.

Цю ситуацію масово критикують в Фейсбуці.

“Ноу хау від тернопільських комунальників. Розгорнути сніг з театрального майдану і по периметру зробити бордюр… а як людям пройти, то вже не їх справа”, – обурюється Олександр Сохацький.

 

Сніг на тротуарах центральних вулиць здебільшого розгорнули , але в дворах ситуація кардинально протилежна…

В час сильних снігопадів особливо варто бути обачним водіям. Зокрема під час погіршення видимості довелося стати свідком ДТП на перехресті вулиць Чорновола та Коперніка.

[poll id=”7″]

 

Перейти до панелі інструментів