19.03.2024
Мандри Новини

“Людина гине за 30 хв”: тернополянин про смертельну небезпеку, яка загрожує людям в Африці (фото)

Величезна отруйна змія, яка швидко пересувається, її укус за пів години може вбити дорослу людину, – так описує чорну мамбу Юрій Кульпа – військовий з Тернополя, який перебуває  у Демократичній республіці Конго як миротворець.

Про це Юрій Кульпа написав у фейсбуці.

“В африканських просторах небезпека не спить. Вона є повсюди, як вдень так вночі, у траві, чи на дереві. Заради поживи готова підстерегти свою здобич й напасти. Так було й цієї ночі. За декілька метрів від ніг патрульних військового містечка впала з дерева молода, але дуже небезпечна змія, котра боролася з ящіркою.

Читайте також: Тернополянин опинився в кратері діючого вулкану (фото)

Чорна мамба має смертельну отруту. Дрібного гризуна вбиває лише за декілька секунд. Людина від укусу гине протягом тридцяти хвилин. Доросла чорна мамба тримає голову над землею на висоті 50 см. Ця змія є найшвидшою і розганяється до 20 км/год. На верхній щелепі – два довгі отруйні ікла. На нижній – два передні зуби, які допомагають утримувати здобич. Довжина в дорослому віці сягає до 3-4 метрів.

Читайте також: “100 доларів невеликій сім’ї вистачить, щоб прожити місяць”: тернопільський миротворець розповів про життя в ДР Конго

P.S. Змія названа “чорною” не через зовнішнє забарвлення, а через те, що її паща – чорного кольору. У медицині цих змій розводять, щоб брати отруту для медичних потреб. На світлинах у боротьбі з ящіркою молода, довжиною 30 см, чорна мамба”,  – написав військовий.

Фото: Facebook Юрія Кульпи

Перейти до панелі інструментів