18.04.2024
Вибори-2020 Новини Політика

Екс-секретар Віктор Шумада відмовився від депутатства в міській раді на користь райради, яку має шанс очолити

У фракції партії «Європейська Солідарність» в Тернопільській міській раді – рокіровка. Так екс-секретар міськради Віктор Шумада прийняв рішення скласти мандат міського депутата на користь депутатства у Тернопільській районній раді.  На його місце в Тернопільську міськраду від «Європейської Солідарності» проходить відома волонтерка Христина Феціца.

На виборах Віктор Шумада «зібрав» 220 голосів виборців. На відміну від своїх колег по партії, екс-секретар отримав найменший результат підтримки в місті.

Щодо Тернопільської районної ради, то тут Віктор Шумада був так званим «нульовим» номером й очолював список партії. В телефонній розмові з Терміново Віктор Шумада підтвердив, що надалі працюватиме саме в Тернопільській районній раді, а мандат міського депутата складає.

Читайте також: Оголосили, де і коли відбудеться перше засідання оновленої Тернопільської міської ради

«На цих виборах я очолював список до Тернопільської районної ради та мав відношення до формування команди, яка йшла в район. До Тернопільського району увійдуть вісім старих районів, 25 нових громад. В тому числі ми співпрацюватимемо й з Тернопільською міською громадою. Оскільки я очолював список та наша команда здобула перше місце до району і проводить 13 депутатів в раду, то я прийняв рішення працювати в новому районі. Найперше, це новий досвід та виклики. На жаль, поки що не врегульовані до кінця функції та повноваження нового району, профільний закон проходить лише друге читання. Тому ще не відомо, з чим працюватиме район, які матиме функції, але така вимога часу, така партійна позиція, що потрібно йти, адже громада нам це довірила»,- каже Віктор Шумада.

Також в політичних середовищах говорять, що саме Віктор Шумада стане головою Тернопільської районної ради. Підставою для цього є, як мінімум, найбільша фракція в раді. Сам Віктор Шумада своє імовірне обрання  не підтвердив, однак підкреслив, що має достатньо управлінського досвіду та сил, щоб стати головою.

Щодо свого наступника – нового секретаря Тернопільської міської ради, то, за словами Віктора Шумади, фракція «Європейська Солідарність» ще не обговорювала, кого готова підтримати.

В кулуарах ради говорять, що на посаду секретаря висуватимуть кандидатуру Ігоря Гірчака – депутата Тернопільської міськради, обраного від партії «Порядок. Відповідальність. Справедливість».

Ігор Гірчак, за даними ЦВК, на виборах до міськради набрав 93 голоси виборців. Це – найнижчий результат серед його колег по партії, які пройшли в раду.

У соціальній мережі Фейсбук про себе Ігор Гірчак пише, що виконує обов’язки директора в Тернопільському регіональному відділенні Асоціації міст України. 

Також на дану посаду попередньо претендувала Ольга Шахін, озвучували й інші прізвища максимально відданих і наближених до міського голови Сергія Надала. 

 

Перейти до панелі інструментів