26.04.2024
Відео Вибори-2020 Новини

Стало відомо, чому на Шумщині члени ДВК одразу не зрозуміли, що отримали чужі бюлетені (відео)

ОПОРА повідомляла раніше, що дільнична виборча комісія села Онишківці (дільниця №611064) Кременецького району отримала бюлетені для голосування за кандидатів у депутати до Шумської міської ради та за кандидатів на посаду міського голови іншої дільниці.

За інформацією від спостерігача ОПОРИ, на дільниці села Онишківці близько 12:40 вдруге було призупинено процес голосування. Зі слів спостерігача, на дільницю приїжджали представники ТВК, щоб провести консультацію. Близько 14 години члени ДВК відновили процес голосування. Виборцям видають лише два бюлетені.

Голова дільничної виборчої комісії села Онишківці Марія Хвесюк у коментарі для ОПОРИ детально пояснила, чому комісія виявила помилку уже в день голосування. Вона розповіла, що в упаковці зверху були бюлетені з правильним номером і комісія далі не перевіряла, а просто перерахувала бюлетені.

Голова Шумської міської ТВК Світлана Бєлякова повідомила ОПОРІ, що було прийняте рішення погасити бюлетені, оскільки вони є такими, що не підлягають врахуванню.

Нагадаємо, у селах Онишківці та Залісці на Шумщині дільниці не працювали близько півтори години, бо частину бюлетенів визнали недійсними – туди завезли бюлетені із іншої дільниці.

Перейти до панелі інструментів