26.04.2024
Новини Промо

«До кінця жовтня з ремонтом М-19 плануємо дійти до кордону з Чернівецькою областю» – голова Укравтодору

Дорога М-19 є важливою частиною Європейського автомобільного маршруту Е85 та відіграє ключову роль для Тернопільської області − сполучає міста Кременець, Збараж, Тернопіль, Теребовля, Чортків, Заліщики. Вона перетинає область із півночі на південь. Ділянку траси М-19 від м. Тернопіль до кордону з Рівненщиною розпочали ремонтувати у 2015 році. Це майже 80 км. Цьогоріч вперше за 30 років стартувало повне оновлення дороги від Тернополя до Заліщиків.

Із робочим візитом на автошляху М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече побував у суботу голова Укравтодору Олександр Кубраков, щоб перевірити, як проект «Велике будівництво» відбувається на Тернопільщині.

«Повністю приводимо в цьому році усю трасу в порядок, — коментує голова Укравтодору Олександр Кубраков. – Відсоток виконання у нас становить близько 70%. Все за графіком, встигаємо. Вже можна обговорювати плани на наступний рік. Тернопільщина була однією з тих областей, які завжди були обділені увагою Укравтодору і виконавчої влади, адже якщо дивитися статистику, в області майже нічого не робилося».

145 км автошляху з 212 ремонтується у цьому році лише на теренах Тернопілля. Загалом оновлюють понад 278,7 км у Тернопільській, Волинській, рівненській та Чернівецькій областях. Це і відрізки, котрі ведуть до туристичних місць, розташованих в межах 30 км від траси.

Роботи сьогодні проводяться на 398 кілометрі. Це обхід міста Чортків. На 98% завершені роботи на обході міста Кременець, на 100% – біля селища Вишнівець.

«Конкретно про конструктив дороги: робимо регенерацію основи дороги і два шари асфальтобетону на відрізках 2 технічної категорії і три шари – 1 технічної категорії. Також ми влаштуємо більше 36 кілометрів тротуарів у населених пунктах. У кожному населеному пункті, де ми ремонтуємо – буде встановлено освітлення. Загалом 1200 опор», – зазначає в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Микола Довгошия.

Перейти до панелі інструментів