27.04.2024
Новини

ТОП-5 сайтів, через які можна можна подорожувати онлайн

Ситуація із поширенням світом COVID-19 не дозволяє подорожувати. Але побачити і вивчати світ можна через спеціальні додатки, які ми для вас підібрали. Вони не створять відчуття віртуальної реальності, але зацікавлять кількістю візуальної інформації

#FINDWAY

У 2013 році зародився проект  #FINDWAY. Він взяв за мету об’єднати зусилля в систематизації всіх  цікавих місць України, збору та створенню маршрутів для пішохідних, вело-, мото-, авто- та водних туристичних маршрутів. На сайті ви знайдете безліч цікавої інформації, від статей що брати новачку у похід до художніх фільмів про подорожі та записів лекцій від відомих мандрівників. Ви можете знайти найцікавіші місця області та міста України, які систематизовані, тому зручні у використанні. Також можна підібрати пішохідний маршрут з оффлайн треками, які приведуть до цікавих місцин .

360cities

Це хостинг сферичних панорам знятих в повітрі. Також більше сотні панорам знятих під водою, десятки гігапіксельних панорам великих міст, дикої природи. Фото зроблені професіоналами із крутої техніки, але і є аматорські роботи. Багато цікавих місць України можна подивитись на 360 градусів. Зокрема місто Бучач Тернопільської області.  

Google maps

Ця карта дозволяє прогулятись відомими вулицями усього світу, надає користувачам можливості панорамного перегляду вулиць. Перегляд супутникового зображення може здійснюватися в режимі як «згори-вниз» так і в «режимі польоту». Більшість аерознімків високої роздільної здатності зроблені з дронів, які пролітають над землею на висоті 240—460 м, інші зроблені з супутників. Знімки не більш ніж трирічної давності та регулярно оновлюються.

МКС

Веб-камера на борту станції, яка показує зовнішній вигляд планети Земля із супутника в реальному часі. Станція робить один оберт навколо Землі за 90 хвилин, половину часу з яких знаходиться в тіні, де сонячні батареї не працюють, тоді екран стає темним.

Невідома Україна. Соляний шлях

Це проект про подорожі і туризм, цікаві місця та пам’ятки столиці та інших великих міст України, подорожі чарівними Карпатами, водні розваги та багато корисних порад. Окрім гарних фото є інформаційна довідка про кожне місце, про його історію і традиції.

Перейти до панелі інструментів