27.04.2024
Новини

“Бумбокс” презентував у Тернополі новий альбом “Таємний код: Рубікон”

Гурт “Бумбокс” розпочав всеукраїнський тур із новою платівкою “Таємний код: Рубікон” та завітав із презентацією у Тернопіль. Перед концертом фронтмен Андрій Хливнюк зустрівся із шанувальниками творчості, журналістами та розповів про зміни у складі гурту, створення альбому і про те, що надихає.

– Вперше в історії гурту “Бумбокс” ми змінили склад команди, – розповів Андрій. – З гурту пішли саунд-інженер, бас-гітарист, тепер у нас грає соло-гітарист Коваль Дмитро, який родом із Донбасу, а на бас-гітарі вперше в історії гурту грає дівчина. 

Серед семи пісень «Рубікону» — п’ять нових композицій, а також іспанська версія спільної пісні з The Gitas «Тримай мене» та акустична версія альбомного треку «Твій номер». Автор пісень, вокаліст Андрій розповів, що приємно вражений від слухачів, адже вони знають багато нових пісень і підспівують на концертах. Також вокаліст пояснив виникнення назви платівки .

-Таємний код для себе має розшифровувати кожен, адже у піснях багато висловів, цитат, які несуть свій сенс, історію – це сім глибоко особистих, ліричних пісень. Рубікон більше на соціальну тематику. Це період, коли кожному з нас потрібно було переступити через себе, це більше про особисте, про склад, зміну студії, життя учасників команди. Тому назва нового альбому неспроста, ідея не впала з неба, для нас вона багато означає.

Про те, як пишуться тексти, де беруться ідеї музикант відповів лаконічно.

– Сідаю на стільця, беру ручку і пишу, витягаю словник та перевіряю, розповідає, усміхаючись, фронтмен “Бумбоксу”. Хітові тексти писати просто, бо масова аудиторія невибаглива, а оприлюднити важче. Всі пісні схожі одна на одну, а ця “бумбоксівська” платівка для тих, хто любить страждати, тому будь ласка слухайте на здоров’я.

В піснях гурту “Бумбокс” багато запозичень з класичної літератури, в новий альбом увійшла пісня “Плющ”, слова взяті з вірша Лесі Українки. Фронтмен гурту пояснив чому обрав саме цю поезію.

– Я не дослідник творчості Лесі Українки, я просто читав її вірші і чув мелодію в голові. Саме вірш “Плющ” допоміг мені вибратись з депресії, він про втрати, біль, але тепер ця музика, як ліки. 

Було й запитання про те, чи підтримує Андрій якусь політичну силу. 

– Публічність – це вже політика, вибір завжди між злодієм і вбивцею, – наголосив чоловік. – Якщо ви вірите в когось дуже сильно, то підтримуйте, якщо тільки задля грошей, то не варто, у нас це вважається музичною проституцією.

Концерт гурту “Бумбокс” відбувся в ПЦ “Березіль”. Тернополяни мали змогу послухати понад 11 нових пісень, які увійшли до платівки, це  «Безодня», «Твій на 100%» і «Тримай мене», а також хіти з Тіною Кароль та the Gitas. В залі був аншлаг, тернополяни співали та танцювали. 

-Тернополяни, ви неймовірні, – сказав із сцени соліст гурту. – Ми не часто зустрічаємо таку публіку, ваша підтримка надзвичайно цінна. Ви ніколи не даєте відпочити, спокійно посидіти на стільці і поспівати.

По завершенню концерту тернополяни не хотіли розходитись та декілька хвилин кричали “на біс”. Музиканти та соліст повернулись, заспівали ще одну пісню та в знак вдячності Андрій Хливнюк подарував власну кепку комусь із присутніх у залі, а барабанщик скинув футболку та віддав ударні палички.

Перейти до панелі інструментів