26.04.2024
Новини

Володимир Голоднюк: “Коли потрібно вшановувати наших героїв, нас шантажують вірусом”

Про розслідування у справі Майдану та власне розчарування розповів у Тернополі батько Героя Небесної Сотні Устима Голоднюка пан Володимир. Шостий рік чоловік не тільки добивається справедливого розслідування вбивств на Майдані, а й гуртує родини Небесної Сотні. 

В людей зараз повна дезорієнтація, головним прикладом цього є 20 лютого, – розповідає Володимир. –  Рівно 6 років тому було розстріляно 39 людей, хтось про це вже забув, але мене ця біль не може залишити, бо на Інституцькій загинув мій син, якому було всього 19 років. Він вірив, що Україну можна змінити мирним шляхом, бо в його руках зброї не було. Тому на шосту річницю я думав, що ми проаналізуємо, що ми за цей час зробили, чого досягли та що втратили. Але замість цього ми отримали ажіотаж з коронавірусом. Оця дикість, яку ми бачили на екранах, була за сценарієм, адже влада боялася, що обурені патріоти, волонтери, бійці будуть протестувати. Потім виявляється, що були привезені “тітушки”. Ці хлопці молоді, фізично здорові за пару гривень розбивають на камери телебачення вікна автобуса в якому сидять наші громадяни. Щоб пригнітити дату 20 лютого, нехтуючи іміджем України на світовому рівні. Вони не бояться, що на нас будуть дивитись як на дикунів. Нас свідомо розколюють на частини, намагаються розсварити.

 

Чоловік розповів останню інформацію у справі Майдану. Наголосив, що цього року влітку відбудеться перший вирок.

– Я спілкувався з суддею по справі, він сказав, що слухання свідків потерпілих завершено, підозрювані відмовлялися свідчити, використовуючи сучасну техніку, супутники, 3D-моделювання, вони визначили винних, тому скоро буде вирок, – ділиться чоловік. – Вважаю, перш ніж обмінюватись полоненими, президенту потрібно було дочекатись вироку та зустрітись з родинами загиблих. 

Володимир Голоднюк наголосив, що думки, які він висловлює – суб’єктивні, але сформовані на досвіді людей, яким довіряє, і власному. 

– Коли мені кажуть, що потрібно віддати Донбас, щоб не втрачати людей, я відповідаю: “а ти віддай частину своєї квартири якомусь бандюгану, бо вона йому сподобалась”. Я не можу уявити, що мої діти підростуть, і я їм передам Україну не в тих кордонах, які вивчав на географії, що ми не зуміли зберегти те, що дали нам батьки.

Пан Голоднюк також зазначив, що Україні потрібні не тільки підтримка зовні, а й внутрішні зміни.

 

 

Перейти до панелі інструментів