26.04.2024
Новини Оперативно

Підкинутій у “Вікно життя” дівчинці знову дали прізвище Бандера

Підкинуту 4 лютого у “Вікно життя” “охрестили” на виконкомі Бандерою Оксаною Богданівною. Відповідне рішення прийняли на засіданні 13 лютого.

Про необхідність зареєструвати дівчинку доповідала очільниця новоствореного управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей Христина Білінська.

чит. також: “З нею були ковдрочка, суміш і два підгузники. У “Вікні життя” знайшли новонароджену дівчинку”

– Минулого тижня було підкинуто дитину у “Вікно життя” і це власне виноситься питання “Про реєстрацію народженої підкинутої дитини”, – розповіла вона. – До нас надійшов лист від Тернопільської міської лікарні, що 4 лютого було підкинуто дитину, дитина – жіночої статі, про це складено акт. Дитину потрібно зареєструвати і присвоїти прізвище Бандера, ім’я Оксана, оскільки народилась вона напередодні Оксани (6 лютого – прим. ред), Богданівна. Мати – Бандера Іванна Іванівна, батько – Бандера Богдан Богданович, відповідно дату народження – 3 лютого.

Члени виконкому натомість поцікавились, чому саме Богданівна, а не Степанівна чи інакше. Врешті зійшлись на тому, що це просто процедура, адже дівчинці під час усиновлення і так змінять дані. Нагадаємо, дівчинці підкинутій у “Вікно життя” навесні 2019 р., також давали прізвище Бандера.

– Хочу пояснити логіку,  – додав міський голова Сергій Надал. – Дитині дали перший раз прізвище Бандера і дитину дуже швидко удочерили.

Перейти до панелі інструментів