29.03.2024
Новини Оперативно

З нею були ковдрочка, суміш і два підгузники. У “Вікні життя” знайшли новонароджену дівчинку

Новонароджену дівчинку залишили у “Вікні життя” у приймальному пологовому відділенні комунальної міської лікарні № 2 у Тернополі. Немовля знайшли 4 лютого близько 23.00. Про це повідомила голова правління благодійного фонду “Вікно життя” Ірина Жигунова. 

– З дівчинкою було ковдрочка, суміш для годування і два підгузники, – розповідає вона. – Дитина здорова, їй два-три дні. Зараз вона на обстеженні. Медики повідомили поліцейських, які склали акт. Дитину переведуть у відділення патології новонароджених у обласну дитячу лікарню, а потім видадуть свідоцтво про народження. Не менше, ніж за три місяці її передадуть на усиновлення. 

Вага немовляти – 3 кілограми 400 грамів, зріст 52 сантиметри.  Як повідомили у відділі комунікації поліції в Тернопільській області, за фактом виявлення новонародженої дитини поліцейські ювенальної превенції  та представники служби у справах дітей Тернопільської міськради склали акт.

“Вікно життя” діє у Тернополі вже 9 років і це вже другий випадок, коли там залишили немовля. 13 травня 2019 року увечері тут знайшли здорову новонароджену дівчинку. Згодом у міськраді їй видали свідоцтво про народження і присвоїли прізвище, ім’я і по-батькові – Марія Іванівна Бандера. Удочерити дитину було багато охочих. Дівчинка вже має родину.

“Вікно життя” облаштоване світловою і звуковою сигналізацією, є абсолютно анонімним. Через деякий час після того, як туди поклали дитину,  вона спрацьовує, розповідають медики. Так передбачено, щоб людина, яка залишила маля, могла покинути це місце, щоб її ніхто не бачив. Через кілька хвилин спрацьовує сигнал і медпрацівники забирають дитину.

Перейти до панелі інструментів