25.04.2024
Новини Суди

Як покарали тернополянина за розповсюдження дитячого порно

Два роки умовно отримав житель Тернополя за зберігання з метою розповсюдження відеопродукції порнографічного характеру з ознаками дитячої порнографії. Чоловік встановив на ноутбук програму, яка давала доступ до скачуваних ним відео іншим її користувачам.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду. Фігурант справи – уродженець Тернополя, підприємець, розлучений, раніше не судимий Володимир Т.

Як зазначено у вироку, чоловік встановив на свій ноут програмне забезпечення «Zona», яке, згідно інформації на сайті, працює за допомогою технології «torrent» («peer-to-peer»).

Надалі, орієнтовно із травня по вересень, заходив на вебресурс, з якого через програмне забезпечення «Zona» умисно завантажував та зберігав на ноутбуці відеофайли порнографічного характеру. В результаті завантаження ним відеофайлів та подальшого розповсюдження їх в мережі Інтернет за допомогою програмного забезпечення «Zona», не встановлені досудовим розслідуванням особи переглядали дані відеофайли.

Такі дії органи досудового розслідування кваліфікували за ч.4 ст. 301 КК України. 21 жовтня фігурант справи пішов на угоду про визнання винуватості з прокурором. 23 листопада суд її затвердив. Зокрема, визнав тернополянина винуватим у вчиненні злочину за ч.4 ст.301 КК та присудив узгоджене сторонами покарання – 5 років тюрми, від відбування яких на підставі ст. 75 КК звільнив, призначивши 2 роки іспитового строку.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 з дня проголошення.

Перейти до панелі інструментів