25.04.2024
Новини

Профілактика грипу та ГРВІ – рекомендації лікаря

Наразі у Тернопільській області нестійка ситуація із захворюваннями на грип та ГРВІ. За даними моніторингу медичних закладів, за останній тиждень кількість хворих – 6 437 чоловік.

Про профілактику грипу та ГРВІ розповіла міська педіаторка КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня», експертка з педіатрії управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Майя Голяк.

– Ситуація із захворюваністю погіршується, згідно прогнозів Міністерства охорони здоров’я України четвертий тиждень, який вже почався є піковим, – повідомила експертка. – На початку лютого завжди, як і у минулі сезони підвищується захворюваність. Але не відомо чи цей тиждень буде піковим чи, можливо, п’ятий 

Щоб вберегтись – використовуйте вакцину, вона є безпечною і ефективною. Найкраще проводити у вересні, перед початком грипозного сезону, тоді імунітет зберігається 6 місяців.

Також важливо: уникати скупчення людей у міському транспорті, магазинах, ходити більше пішки та прогулюватись на свіжому повітрі, провітрювати кімнату, робити вологе прибирання,  правильно і корисно харчуватись.

Коли проявляються симптоми, звертатись до лікаря, а не займатись самолікуванням. Зазвичай, коли хворіють діти, то батьки б’ють на сполох, а коли хворіють дорослі, то вважають, що можуть впоратись із недугою самі. Тому важко визначити точну кількість хворих, адже не всі консультуються з фахівцями.

 

Перейти до панелі інструментів