19.04.2024
Новини

І ключі отримали, і квартири освятили. У Тернополі 14 сімей отримали нове житло

Учасники АТО /ООС, сім’ї внутрішніх переселенців, педагогічні працівники та молоді сім’ї отримали сертифікати та ключі від нових квартир. Збудовані вони за підтримки державних житлових програм, керівництва області та Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

 

– Для тих, хто сьогодні прийшов, ця подія є бажаною і довгоочікуваною. Це основна мета, забезпечити громадянам покращення житлових умов.Тепер мрії багатьох стали реальністю, -звернувся до присутніх голова державної адміністрації Ігор Сопель.

Прилучився до заходу Сергій Комнатний, голова Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

– Приємно бачити втілення наших ідей в реальний результат, а це щасливі сім’ї, які отримали житло, на яке мають право. Ми робитимемо все, щоб щасливих сімей було більше, – наголосив Сергій Комнатний.

Від учасників АТО/ООС, які отримали нові квартири виступив Едуард Ремезюк. 

– Дякую від учасників бойових дій за таку суттєву підтримку отримання житла, а це значно покращить наші умови проживання, – говорить пан Едуард. – Бачив свою квартиру і дуже здивувався, велика, простора просто бомба.

Привітати нових власників квартир та благословити на щасливе проживання, прийшли тернопільські отці. Вони провели спільну молитву та освятили житло.

Я батько, дідусь тих внуків які будуть тут жити, дочка подавалась на цей проект, але не приїхала, бо з маленькою дитиною, – розповідає В’ячеслав Лазурко. – Як брали квартиру, нас було троє, а тепер четверо і, надіюсь, буде більше. Попросив владику, щоб окропив, прийшлось виходити на 9 поверх, але це велика для мене честь.

– Велика вдячність всім хто причетний, ми навіть не надіялись на цю програму, не знали чи буде, але неочікувано нам подзвонили і ми приїхали сюди. Подавли на програму два роки тому і як переселенці сьогодні можемо вільно будувати своє майбутнє тут, – ділиться Юлія Гладиш, переселенка із Донецька.

Перейти до панелі інструментів