25.04.2024
Відео Новини

Тернополяни одночасно з усіма українцями заспівали відому коляду 

У рамках “Вертеп-фесту 2020” відому колядку “Нова радість стала” співали у неділю, 12 січня, в обласному краєзнавчому музеї. Долучились до фестивалю, який об’єднує аматорські колективи зі всієї України, працівники музею та усі охочі. 

— Ми вже вдруге беремо участь у цій акції та єдині у Тернополі, хто долучився, – розповідає заступниця директора краєзнавчого музею Наталя Чеканова. — Для нас це не просто коляда, а співана молитва, яка несе глибокий сенс, яка прославляє народження Ісуса. Тому цією акцією, разом з усіма українцями ми просимо миру та добробуту для нашої країни. І хоч ми без музичної освіти, наша коляда пролунала чудово, від щирого серця.

 

Акція спільного виконання в усій Україні коляди стала традицією, яка діє уже впродовж чотирьох років. У січні 2019 ця акція стала міжнародною – до неї долучилося 5 країн: Велика Британія, Австрія, Нідерланди, Польща та Німеччина, а також  близько 50 міст і сіл з 18 областей України.

— Пам’ятаю, як минулого разу ми колядували і це було незабутньо. Тому  я з радістю прийшла і сьогодні, – ділиться працівниця науково-просвітницької роботи Наталія Українець. —  Це об’єднує наш народ, дає віру в краще, наповнює святковою аурою. Вважаю, кожен, хто має таку можливість повинен залучатись до таких заходів, не лінуватись.

 Науковці та працівники музею завітали на захід не одні, а з дітьми, щоб ті черпали українські традиції.

Перейти до панелі інструментів