28.03.2024
Новини

Найбільша шопка в Україні майже готова. Що у ній нового

У храмі Святого апостола Петра вже вкотре встановлюють Різдвяну шопку, яку вважають найбільшою в Україні. Її розміри й елементи вдосконалюють щороку. Цьогоріч вона біля 25 метрів заввишки та 50 завширшки. Конструкція містить багато тварин, диких та світських, людей, святих та простих селян, є ангели, будинки, хвойні дерева та багато іншого. З понад тисячі об’єктів близько 30-ти рухомі.

— Шопка ще остаточно не зроблена, але на 96% готова, — розповідає отець Пантелеймон. — У різні дні була різна кількість людей, які допомагали встановлювати конструкцію. Відрізняється цьогорічна шопка деякими змінами, це і загальний вигляд, нові деталі, розташування, освітлення. З’явився вітряний млин. Вже в понеділок віряни зможуть побачити рухомі об’єкти, світла, штучний струмочок, у центрі композиції вертепу — пресвяту родину, а після служби Божої та маленького Ісуса.

 

– Роботу над встановленням почали ще у 20-х числах грудня, плануємо зробити деякі деталі, освітлення і докупити лебедя, який вчора розбився, або іншу тварину. – ділиться отець церкви (ім’я просив не вказувати — прим. ред.). – Вчора, до 1 ночі 15 людей встановлювали хмари, які були підготовлені скоріше. Ми планували додати неонового світла, щоб хмари світились, але через брак часу нам не вийшло. Плануємо зробити це на наступний рік. Допомогли у роботі молодь, Марійська дружина та всі охочі. Стараємось щороку додавати щось нове, а щось забирати, адже шопка тільки збільшується, а церква – ні.

    

Офіційне відкриття відбудеться в ніч з 6 на 7 січня. Як і кожного року, на Різдвяну шопку зможуть подивитись усі тернополяни та гості міста і стоятиме вона до 15 лютого.

Перейти до панелі інструментів