27.04.2024
Новини

Не роблять збитки, а співають. Як святкували Андрія тернопільські студенти

У вечір перед Андрієм у студентському містечку Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка відбулися вечорниці. Дівчата та хлопці усіх гуртожитків виступали, співали, ворожили, ліпили вареники та вгощали хлопців. Таким способом, підкреслюють студенти, вони пам’ятають та вшановують наші українські традиції. 

  • Це українське свято дуже важливе,  адже поєднує у собі християнські вірування, давні традиції та забави, – розповідає студентка ІІ курсу географічного факультету Уляна Гавінська. – Ми вкотре довели, що пам’ятаємо традиції та обряди нашого народу.  Це було прекрасне, захоплююче свято, особливо, коли під університетом зібрались усі гуртожитки і танцювали під народні пісні.

Студентський уряд, активісти, усі бажаючі заходили в гості у кожен гуртожиток. Вони грали хустинки, готували їсти, ворожили та співали. Після чого усі разом, під стінами університету гуляли польку, кружляли в колі та веселились.

Закінчилось дійство пізно ввечері.

  • Я під враженнями від того, що відбувалось, – ділиться староста 2-го гуртожитку Ірина Горохов’янко. – Це було так щиро, емоційно, весело. Було багато студентів, які приєднались до підготовки до реалізації цього свята. Після пар ми проводили багато часу за репетиціями, складали сценарій, багато співали. А ще колоритності вечору додали наші українські народні костюми. Вишиті сорочки, квітчасті спідниці – все це так гріло душу. 

Підготувала Юлія Вітюк

Перейти до панелі інструментів