28.03.2024
Новини

“Україна має процвітати в пам’ять про загиблих синів”. У День Збройних сил у Тернополі вшанували полеглих воїнів

У п’ятницю, 6 грудня, з нагоди Дня Збройних сил України у Тернополі вшанували воїнів, які не повернулись з українсько-російської війни.

Спершу, біля стели загиблим воїнам України у парку ім. Т. Шевченка, священники відправили панахиду за полеглими учасникам АТО, ООС. А після хвилини мовчання матері загиблих солдатів, військові та усі присутні  вшановували пам’ять, підносячи квіти та лампадки до стели з іменами воїнів.

До стели прийшли матері загиблих. Сьогодні, 6 грудня, виповнюється 4 роки з дня смерті Олександра Орляка.

  • Мені приємно, що сьогодні відбувається вшанування тих бійців, які заради нашої безпеки, миру, не пошкодували найціннішого –  життя, тих які зараз стоять на кордоні нашої держави і боронять країну, від російської агресії, – говорить мати загиблого військовослужбовця Леся Орляк.
  • Я прийшла вшанувати пам’ять свого сина і всіх синів, – розповідає мати бійця 80-тої окремої аеромобільної бригади Володимира Труха пані Ольга. – Вони всі герої і заслуговують нашої пошани. Мій син не здавався, надіявся тільки на краще , що вони відвоюють свої території, але так сталось, що у віці 22 роки загинув з важкими пораненнями. Бажаю воїнам, щоб вони трималися, нехай знають, що ми за них молимося, наша країна буде процвітати в пам’ять загиблих синів.

 

  • Цей день один з найвеличніших, коли люди вшановують тих, хто не покладаючи рук захищає нашу країну, незалежність, соборність. Сьогодні прийшла покласти квіти хлопцям, які загинули за нашу країну, які перші стали на захист і за це дякую,  каже офіцер, психолог Тернопільського зонального відділу служби правопорядку Юлія Анатоліївна.

Учасниками заходу стали студенти Збаразького коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою. 

  • Ми приїхали сюди, щоб вшанувати пам’ять героїв, наших захисників, – говорить студентка Тернопільського професійного коледжу з військовою та фізичною підготовкою Яна Касада. – Для нас честь стояти на цьому місці і носити воєнну форму. Тим, хто ще не повернувся, бажаємо здоров’я, сили, витримки, повернутись до своїх сімей, у рідне місто, бо ми їх чекаємо.
  • Сьогодні в нас в Україні гарне свято, зараз тут біля пам’ятника Степана Бандери, біля стели, де викарбувані усі імена загиблих за волю і незалежність України, – каже заступниця начальниці управління освіти і науки Тернопільської ОДА Анна Зварич. – І зараз ми віддаємо належне тим, хто боровся за наше майбутнє.

Продовжився захід у Тернопільській філармонії, де за участю ветеранів, учасників АТО, волонтерів та громадян відбулися збори та урочиста академія.

Підготувала Юлія Вітюк

 

Перейти до панелі інструментів