29.03.2024
Новини

Минає 5 років з дня загибелі Віктора Гурняка. У сквері на його честь встановили стелу

19 жовтня минає 5 років як під час вивезення пораненого у зоні АТО загинув фотокореспондент, волонтер, пластун, доброволець батальйону “Айдар” Віктор Гурняк. Сьогодні у Львові відбулася поминальна служба пам’яті Віктора. Завтра, 20 жовтня, о 16.00 у Сквері Волонтері імені Віктора Гурняка в Тернополі відкриють фотовиставку пам’яті героя, а також стелу.
Нагадаємо, збір коштів на стелу оголосив 15 жовтня у Facebook близький друг Віктора Назар Зелінка. За декілька днів вдалося зібрати потрібну суму. Стелу вже встановили.
– Вдалося! Друзі, ви неймовірні! Дякую всім, хто долучився! – пише Назар Зелінка. – Цей сквер увіковічнить неоціненний вклад усіх волонтерів у нашу майбутню перемогу та пам’ять про Віктора!

Назар нагадав, що сквер облаштували зі спільної ініціативи його, дружини Віктора Ірини та сестри Ольги. Наприкінці 2016 року відбулися громадські слухання.  Концепцію громадського простору створили молоді архітектори-урбаністи громадської ініціативи «URBAN.te». Тернопільська міська рада у 2017 році провела капітальний ремонт і благоустрій скверу за розробленим проектом. 22 лютого 2019 року сесія Тернопільської міської ради прийняла рішення про присвоєння скверу поблизу площі Героїв Євромайдану назви «СКВЕР Волонтерів Пам‘яті Віктора Гурняка».

 

– Особлива подяка усім без винятку жертводавцям (ми зібрали 21 826,3 грн.), – додає Назар Зелінка. – Kovalstvo Ternopil за оперативне та фантастичне виготовлення стелли, Владислав Стемковський за всебічну організаційну допомогу у виготовленні та встановленні стелли.

 

Перейти до панелі інструментів