24.04.2024
Місто Новини

Тернополян просять допомогти зібрати кошти на стелу пам’яті Віктора Гурняка

У Сквері Волонтерів пам’яті Віктора Гурняка його друзі та побратими хочуть облаштувати стелу. Про це у фейсбуці написав депутат міської ради Тернополя та друг Віктора Гурняка Назар Зелінка. Стелу, розміром 1,5 на 3 метри, зроблять з металу. В ній будуть наскрізь вирізані назва та силуети волонтера та воїна у повний зріст.

Тернополян та всіх небайдужих закликають долучитись до збору коштів. Вартість об’єкта – 20 тисяч грн.

– Наприкінці 2016 року ми спільно з дружиною Віктора Гурняка Ira Gurniak та його сестрою Olka Gurniak подали Ініціативу облаштування «Скверу Волонтерів пам’яті Віктора Гурняка» на площі Героїв Євромайдану на місці існуючого безіменного та необлаштованого скверу, – пише Назар Зелінка. – Після чого проводилися громадські слухання. Концепцію громадського простору створили молоді архітектори-урбаністи громадської ініціативи «URBAN.te». Міська рада в 2017 році провела капітальний ремонт і благоустрій скверу згідно розробленого проекту. 22 лютого 2019 року сесія Тернопільської міської ради прийняла рішення про присвоєння скверу поблизу площі Героїв Євромайдану назви «СКВЕР Волонтерів Пам‘яті Віктора Гурняка».

Viktor Gurniak – волонтер, пластун, фотокореспондент та доброволець, боєць батальйону «Айдар», загинув під час вивезення пораненого бійця в зоні АТО.

– Цей сквер увіковічнить неоціненний вклад усіх волонтерів у нашу майбутню перемогу та пам’ять про Віктора! – додає Назар.

19 жовтня виповниться 5 років з дня загибелі “айдарівця”. 20 жовтня о 16:00 в Сквері відбудеться відкриття фотовиставки «Життєпис Віктора Гурняка у світлинах». До цього дня і хочуть встановити стелу.

Номер картки ПриватБанку: 5168 7427 2933 7109 (Зелінка Назарій Володимирович)

За всі кошти, що надійдуть, обіцяють публічно прозвітувати.

Перейти до панелі інструментів