28.03.2024
Громада Місто Молодь Новини

На Чорновола зрізали 11 лип, повідомляють у міськраді. Громадський активіст нарахував 19

Інформаційний запит стосовно реконструкції парку ім. Шевченка надіслав у Тернопільську міськраду громадський активіст Олег Синовець. Відповідь його здивувала. Зокрема, там йдеться про те, що згідно акту обстеження підлягали видаленню 11 дерев. А на місці зрізаних дерев буде впорядковано розташування МАФів, повідомляють у міськраді. 

– Але ж по факту зрізали 19 лип, особисто рахував, – каже Олег Синовець. – В копії дефектного акту немає дати (це також лякає), бо вказує на можливу фальсифікацію документа ( дефектний акт – це документ, який підтверджує необхідність ремонту об’єкта та містить перелік робіт, які необхідно виконати, посвідчений членами кваліфікованої комісії – прим. ред).

Про відповідь міськради на інформаційний запит Олег Синовець написав на своїй сторінці у соцмережі “Фейсбук”:

“Почали мене дещо лякати відповіді на інформаційні запити від Тернопільської міської ради:

    1. мої запити почали розглядати не окремі начальники, а цілий виконавчий комітет ТМР (це не лякає);
    2. у запиті я просив надати лише копію дефектного акту, а надали значно більше інфи (це також не налякало);
    3. у відповіді вказано, що згідно акту обстеження підлягали видаленню 11 дерев, але ж по факту зрізали 19 лип, особисто рахував (це лякає);
    4. на місці зрізаних дерев буде впорядковано розташування МАФів (а ось вже це реально лякає).
    5. в копії дефектного акту немає дати (це також лякає), бо вказує на можливу фальсифікацію документа. Копію виставляю в першому коментарі”

Нагадаємо, масштабна реконструкція вулиці Чорновола – ділянки від вул. І Франка до Театрального майдану, розпочалася кілька тижнів тому. Роботи планують завершити до 26 серпня.

На цій ділянці, як повідомляв виданню “Терміново” начальник управління жкг міськради Олег Соколовський, зрізали 12 лип, замість них посадять 30 червонолистих кленів.

Копія дефектного акту на капітальний ремонт вул. Чорновола
Перейти до панелі інструментів