23.10.2024
Новини

“Це був найкращий відпочинок! Почуття переповнюють нас!”: діти українських захисників про відпочинок у дружній Албанії

Раніше “Терміново” розповідало про подорож дітей українських захисників до Албанії та відвідування найпопулярніших туристичних місць. Повернувшись в Україну, юні мандрівники поділилися своїми враженнями та розповіли про те, що найбільше їм сподобалося та запам`яталося у дружній країні. 

 

Поліна,13 років, Тернопільська обл. “Мені дуже сподобалась гостинність. Персонал добре ставився до дітей, вони дуже хороші, нам надали усі умови, щоб ми гарно відпочили. І ми за це дуже вдячні!”.

Сніжанна, 16 років, Львівська обл., м. Яворів. “Під час відпочинку в Албанії мені сподобалось усе, а особливо прогулянки по набережній, місцева дискотека та працівники у готелі, які були дружніми і гарно нас обслуговували! Ці дні були чудовими ,тому вони мені принесли багато позитивних емоцій та нових знайомств. Дякую за чудовий відпочинок, він для мене незабутній!”

Гліб, 13 років. Одеська обл., с. Каракурт. “Це був найкращий відпочинок! Почуття переповнюють нас. З ранку до вечора купа позитивних емоцій, нових вражень. Нам сподобалося все: смачна їжа, гостинність албанців, тепле море, високі гори. У нас з’явилися нові друзі, нові враження. Дякуємо всім за крутий відпочинок!”.

Аліна, 15 років, Одеська обл., с. Каракурт. “Ми дуже вдячні всім організаторам нашого відпочинку в Албанії за те, що в такий важкий для всієї України і для всіх українців час про нас, дітей, не забули і дбають про наш психологічний, емоційний стан та здоров’я. Усе було чудово: неймовірний відпочинок на березі Адріатичного моря в Дурресі, екскурсії по Тирані, Берату, Ельбасану. Дуже сподобався музей Скандербега в Круї та музей іконопису Онуфрія в Бераті”.

Саша, 13 років, Одеська обл., с. Каракурт. “У мене до Албанії особливі почуття – це батьківщина моїх пращурів. І моя давня мрія – відвідати мою другу Вітчизну – здійснилася. Я зачарована багатою природою, дивовижним ландшафтом, смачною кухнею. Тут я почувалася, як удома”.

Аня, 12 років, Тернопільська обл., с. Снігурівка. “Мені дуже сподобалась подорож до Албанії. Це країна з неймовірними краєвидами, яскравим, теплим сонечком, лагідним морем та привітними людьми. Ми відвідали багато цікавих місць. Найбільше мені сподобалась столиця Албанії – Тірана. Там ми прогулялися по місту, поїли смачного морозива, зробили багато класних фото, нам розповіли багато цікавого про віру Албанців та їхню історію . Я у захваті від цієї країни, мені дуже подобається культура, мова та ставлення цього народу до українців. Дякую албанцям за гостинність!”.

Каріна, 11 років, Тернопільська обл., м. Ланівці. “Від цієї подорожізалишилися тільки позитивні емоції! Дуже смачно готують, позитивний та дружній персонал у готелі, де ми відпочивали. Прибрані номери. Дуже красивий вид з балконів. Чудова їжа. Мені дуже дуже сподобалося!”.

Саша, 15 років, Тернопільська обл., м. Кременець. В Албанії мені сподобалися люди, вони добрі і вміють підняти настрій, ще мені сподобалися море і лагідний клімат. У цієї країни цікава історія та традиції, красиві історичні споруди. Цей тиждень був сповнений усмішками та горою незабутніх емоцій.

Назар, 14 років, Тернопільська обл., с. Передмірка. “Розташування помешкання надзвичайне! Пляж, що відразу поруч, супер! Сніданок ситний та надзвичайно смачний, ресторан чистий, а шеф-кухар завжди знаходить наш апетит. Номер був чудовим і дуже комфортним. Власник готелю (тобто шеф-кухар) та його дружина дуже гостинні, а працівники привітні! Однозначно рекомендую всім!”.

Юля, 15 років, Львівська обл., м. Яворів. “Цей відпочинок мені запамʼятається на довго. Мені дуже сподобався приємний персонал нашого готелю, красиве море, були незабутні емоції, смачні страви, прогулянки по набережній. Хочу від щирого серця подякувати людям, які нас прийняли і дали незабутні емоції”.

Віка, 14 років, Одеська область. “Мені дуже сподобалося, як до нас ставився персонал готелю, як вони піклувались про наш комфорт. Дуже вдячна албанцям за підтримку, смачні обіди, увагу та веселі спогади”.

Вероніка, 16 років, Львівська обл., м. Яворів. “Відпочинок в Албанії мені запам’ятається на довго, сподобалось засмагати на пляжі, гуляти вздовж моря, територією. Персонал тут привітний і дружній. Також діти, які тут відпочивали разом зі мною, дуже класні і веселі. Дякую за цей відпочинок, емоції переповнюють!”.

Анастасія, 15 років, м. Львів. “Багато хто скаже лише, що в Албанії класне море, але я хотіла б додати про людей, звісно, не буду казати про всіх, але більшість, з ким я познайомилася, були дуже цікавими та добрими. Досить смачні страви, дискотеки щодня, розваги, чудові люди, атмосфера. Я дуже рада, що побувала в такій чудовій країні, і пережила багато незабутніх моментів та емоцій”.

Кирило, 11 років, м. Харків. “Найбільше тут мені сподобалися люди, їхнє доброзичливе ставлення. Також чудове море, пляж. У цій подорожі я знайшов хорошого друга”.

Вікторія, 16 років, м. Харків. “Найбільше в Албанії мені сподобалися люди та море. Тут прекрасна дружня атмосфера. Нас прийняли дуже дружньо та тепло, за це ми дуже вдячні!”.

Марія, 15 років, Тернопільська обл., с. Темногайці. “Найбільше мені сподобалось в поїздці хороша компанія та люди, яких я зустріла тут. Дуже запамʼяталось море та найкращі сніданки на терасі”.

Богдана, 16 років, Тернопільська обл., м. Шумськ. “Албанія принесла незабутні враження, нові знайомства. Найбільше сподобалось тепле море, загадкові пам’ятки архітектури, мальовничі краєвиди, природа”.

Саша, 16 років, Львівська обл., м. Броди. “Сподобалася дружня атмосфера й обслуговування в сфері медицини, а перед цим сподобалося кататися на катамарані. Також потрібно зауважити занепокоєння правоохоронних органів щодо того, чи не було скоєно на мене замахах чи щось на зразок цього”.

Настя, 11 років, Тернопільська обл., с. Іванівка. Ця подорож була дуже класною! Хочеться, щоб ми її повторили ще раз, там дуже класно. Мені сподобалася смачна албанська кухня, заходи сонця і фотографії вийшли гарні, море дуже тепле.

Як кажуть, устами дітей промовляє істина. І, справді, Албанія – не просто дружня до України країна. Це нація, яка не з чуток знає про війну та комуністичну владу. Може, саме тому українців приймають, як близьких друзів. А розмірений, розслаблений та неквапливий темп життя заряджає спокоєм та оптимістичним настроєм. Вщент руйнуються негативні стереотипи про Албанію, на які можна натрапити у деяких туристичних відгуках. Це позитивна, сонячна країна безсумнівно повинна потрапи у мастхев усіх любителів мандрівок. І, повірте, побувавши тут одного разу, ви неодмінно захочете повернутися!

 

Перейти до панелі інструментів