30.04.2024
Новини Погода

“Завершальний прорив лютого холоду”: якої погоди чекати у найближчі дні

Найближчої ночі стовпчики термометрів опустять до -20-26 градусів, на Західній Україні – -14-20 градусів.

Про це у фейсбуці повідомила метеорологиня Наталка Діденко.

“Завершальний прорив лютого холоду в Україну перед плаванням по калюжах та тротуарних річках!Найближчої ночі відсутність опадів та атмосферні прояснення при мерехтливих зорях (карта) дозволять стовпчикам термометрів опуститися до -20-26 градусів. Це – найнижче з очікуваного.
У західних областях (окрім Волині та Рівненщини), на Дніпропетровщині, у Кропивницькому з районами та на Сході України передбачається вночі -14-20 градусів”, – йдеться в дописі.

Читайте також: “У снігу провалювався аж по шию”: жителі сіл Тернопільщини розповіли, як пережили дні в заметах (відео)

Вдень же температура повітря коливатиметься в межах -7-12 градусів, на Заході та Півдні -1-7 градусів. 19-го лютого опади в Україні малоймовірні, лише вночі в Приазов’ї пройде сніг з хуртовинами. Там буде сильний вітер.

“Сьогоднішній другорядний фронт не мав на меті нічого серйозного, проте все одно впхався, зіпсував мені прогноз і вирішив таки у Києві знову сипонути снігу. Але північний антициклон його витіснить завтра і нічне чисте небо дозволить градусам кусатися і щипатися серйозно – вночі у столиці -18-22 морозу, на околицях нижче, – пише Діденко. – А далі розпочнеться відлига та потепління до “плюсів”. І хоча ситуація буде непростою – все ж різка зміна погоди, проте вся оця морозна темна сумна тривога важких лютневих днів наближає нас прийдешнім потеплінням до весни.”

Перейти до панелі інструментів