27.07.2024
Новини

Громадськість вимагає накласти вето на зміни до Генплану м. Тернополя

У Тернополі громадськість вимагає в міського голови Сергія Надала накласти вето на зміни до Генплану. Зокрема, про це заявила “Сила людей”, військовий Богдан Брич та інші представники громадськості.

“Сьогодні, 7 червня 2024 року, на пленарному засіданні сесії Тернопільської міської ради, в режимі онлайн, міський голова і 32 депутати від партій «Свобода», «Європейська солідарність», «Слуга народу», «За майбутнє», «ПВС» проголосували за три дуже ганебні рішення, графічні частини яких не були оприлюднені і, відповідно, невідомі тернополянам:

– зміни до Генерального плану Тернополя;
– зміни до Плану зонування Тернополя;
– зміни до історико-архітектурного опорного плану Тернополя.
Питання Генерального плану й Історико-архітектурного плану взагалі були внесені «з голосу» як додаткові”, – йдеться у повідомленні “Сили людей”.

“Кому війна, а кому саме час для легалізації вже здійснених оборудок та планування нових!
Чи , справді, так необхідно під час війни вносити зміни в генеральний план міста, питання, звісно, риторичне… Але чи усвідомлюють депутати за що будуть голосувати, чи порадились з своїми виборцями на округах, чи надали свої рекомендації, зауваження профільні фахівці, чи, врешті-решт, були проведені справжні, а не бутафорські, громадські слухання, як того вимагає закон?

Чому засекречений новий генплан, в той час коли в інших обласних центрах він є у відкритому доступі?
Поки ми відбиваємось від московських вошей, наші гниди в тилу грабують наше рідне місто.
Кожен тернополянин бачить скільки за останні десятиліття зведено торгових центрів, офісів, житлових будинків, інших об’єктів інфраструктури, а скільки проведено земельних аукціонів???!!! Все це мільярдні втрати для громади!!! Доки все це триватиме???”, – написав військовий Богдан Брич.

Нагадаємо, що це не перший скандал, пов’язаний з Генпланом міста. Зокрема, у березні відбулись громадські слухання, де всі в один голос заявляли, що не погоджуються з Генпланом, знаючи про багаторічний дерибан землі у Тернополі. Зокрема, задавали питання про зменшення зелених зон та площі парків. Проте їм не дали висловитися.

Перейти до панелі інструментів