27.07.2024
Новини Промо

5 рецептів солоденького, щоб почастувати близьких

Хочеться влаштувати чаювання в теплому колі рідних, але якими смаколиками порадувати гостей? Сьогодні розглянемо кілька варіантів солодкої випічки, яка не просто справить враження, а й допоможе тобі зажити в сім’ї слави кондитера. Детальні рецепти всіх перелічених страв ти знайдеш на за посиланням https://lvivskirecipes.com.ua/recipes/solodka-vypichka/!

1.    Ромова баба

Неймовірно смачна та дещо пікантна випічка, від однієї згадки про яку течуть слинки. Алкогольні акценти підкреслюють ніжну текстуру десерту та його делікатну солодкість. Вінчає цей пухкенький і просочений ароматним сиропом кекс біла цукрова помадка. Зверни увагу, дитячий варіант страви можна приготувати, замінивши ром/коньяк на свіжовичавлений фруктовий сік (яблучний, апельсиновий, виноградний). Також алкоголь можна просто виключити з рецепта, а родзинки замочити в теплій воді. Вологі перевернуті кекси з патьоками глазурі виглядають надзвичайно урочисто, тому стануть гідним десертом навіть для свята.

2.   Булочки з корицею

Теплий і звабливий аромат кориці, м’яке вершкове тісто та солодка сирна помадка — все це неповторні синабони, які ти можеш приготувати своїми руками. Пахощі і смак таких булочок дарують відчуття тепла й затишку. Це робить їх ідеальним десертом для прохолодної погоди. Однак ніхто не встоїть перед правильно приготованими синабонами навіть у літню спеку. Додати смакових акцентів допоможуть горішки, шоколадна крихта, карамельний сироп та будь-які інші топінги.

3.    Пиріг з ягодами

Ніжний і легкий десерт, який влітку можна приготувати з сезонними ягодами, а взимку — з улюбленими замороженими. Тісто на жовтках і молоці ніжно огортає соковиту начинку. Оскільки основа має делікатний вершковий, не надто солодкий смак, різноманіття ягідної начинки грає особливими барвами. Верхню частину пирога можна прикрасити класичним плетеним візерунком з тіста або створити власний дизайн з використанням фігурних елементів.

4.    Пляцок з маком

Це ідеальний вибір для поціновувачів вологих шоколадно-горіхових десертів. Пляцок нагадує торт, однак має більш складну текстуру та свій унікальний характер. Серед головних особливостей десерту — багатошаровість і випікання разом з начинкою. Смаколик пропонує цілу палітру смаків: білково-маковий, горіховий, фруктовий яруси зверху вкриті шоколадно-вершковою глазур’ю. Десерт має ресторанний вигляд і чудово поєднується з гарячими напоями.

5.    Повітряні пончики

Дуже простий у виконанні, проте ефектний і смачний десерт можна приготувати з мінімальної кількості інгредієнтів. Головне — запастися олією для смаження, адже її знадобиться доволі багато. Головна перевага такого смаколика — простір для фантазії, а також розмаїття смаків без зміни основного рецепта. Це можливо завдяки тому, що основні акценти розставляє використаний декор: біла чи темна глазур, посипки і начинки змушують поглянути на знайому страву по-новому.

Перейти до панелі інструментів