27.07.2024
Новини Оперативно

Ситуація буде складнішою: з’явився новий графік вимкнення електроенергії на тиждень

З’явився новий графік погодинного відключення електроенергії на період з 3 по 9 червня. Його оприлюднили в АТ “Тернопільобленерго”.

За повідомленням НЕК «Укренерго» цього тижня ситуація в енергосистемі України буде складнішою, ніж в останні дні травня. Така ситуація спричинена трьома факторами. Це – виведення у плановий ремонт двох блоків атомних електростанцій, наслідки обстрілів об’єктів енергетики 31 травня і 1 червня, а також прогнозоване зростання споживання електроенергії через підвищення температури та використання кондиціонерів.

Як зазначають в НЕК «Укренерго», протягом тижня в енергосистемі країни буде зберігатися дефіцит потужності, він не може фізично бути перекритий імпортом електроенергії з Європи. Тому очікується, що по всій країні будуть застосовуватись графіки вимкнень.

ГПВ (Графік погодинного відключення електричної енергії) застосовується в разі перевищення областю встановлених НЕК «Укренерго» лімітів споживання.

Враховуючи, що встановлені ліміти не покривають обсяги споживання Тернопільщини, то передбачається застосування ГПВ, а в години пікового навантаження – можливе відключення відразу по двох чергах. Якщо ж рівень споживання все ж таки буде перевищувати встановлені ліміти, то можливі вимкнення додаткових черг споживачів.

ГПВ (Графік погодинного відключення електричної енергії) та Додаток до нього розміщенні на сайті АТ «ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО» за наступним посиланням.

В АТ «ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО» звертаються до споживачів з проханням перевірити свою адресу в Додатку до ГПВ, щоб в разі відключення електроенергії бути готовим до цього.

Енергетики наполегливо просять усіх споживачів максимально економити електроенергію!

Якщо рівень споживання електроенергії в області знаходитиметься в межах дозволеної величини – енергетики не відключатимуть споживачів або тривалість відключення може зменшуватися.

Перейти до панелі інструментів