27.07.2024
Новини Промо

Кухонні меблі: як обрати і не помилитись

Вибору меблів взагалі і кухонним особливо потрібно приділяти увагу. Це предмети, які купуються на тривалий час, і експлуатація їх повинна бути максимально зручна. Є чимало моментів, на які потрібно звертати особливу увагу, про основні з них ми поговоримо далі.

Вибір кухонних меблів: з чого почати

Якщо ви хочете купити кухонні меблі, то перш за все варто добре розуміти їх специфіку. Так, кімната, де готується їжа, – це багатофункціональний простір, де куховарять, а також часто і їдять. Відповідно, облаштовуючи цей простір, в першу чергу потрібно зважати на той функціонал, який в нього вкладаєте. Це може бути скромна кімнатка для господині або ж місце збору всією сім’єю ввечері після трудового дня.

Вимоги до меблів, які ставить більшість користувачів, – це практичність, зручність, функціональність. Розміри гарнітура залежать від габаритів приміщення. При цьому враховуйте, що вам потрібно мати вільний простір для пересування. В інтернет-магазині СКЛАД МЕБЛІВ https://skladmebliv.ua/ знайдете великий асортимент гарнітурів різних розмірів і стилів. Ціни та якість вас приємно порадують.

Складові компоненти та матеріали

У кожному кухонному гарнітурі присутній стандартний набір елементів, навіть якщо він дуже компактний:

  • верхні шафки з дверцятами;
  • нижні тумби з дверцятами;
  • нижні тумби з ящиками;
  • стільниця;
  • місце під мийку та плиту.

Кількість таких елементів залежить власне від наявного простору. Додатково також можуть бути: відкриті полички, в тому числі кутові зверху та знизу, системи «карусель» для кутових тумб, вузькі полички для спецій, пляшок тощо.

Що стосується матеріалів, то основні, що використовуються – це деревина, ЛДСП та МДФ. Два останні дуже популярні, адже доступніші за ціною ніж масив, а також можуть мати доволі незвичайний дизайн. Власне вдається втілити будь-яку ідею – колір, форму, додаткові елементи.

Форма кухні та її наповнення

Перша за все варто розібратись з потрібною вам конфігурацією. Для стандартних приміщень варто розглядати кутову чи пряму. Варіації з островом, барною стійкою чи п-подібні, дуже цікаві, але вони елементарно не помістяться в середньостатистичну кухню. Отже, придивляємось до названих двох варіантів.

Кутова – дуже зручна та містка, меблі розміщуються під двома суміжними стінами, утворюється багато простору для роботи та зберіганні продуктів та посуду. Сьогодні вже можна знайти численні моделі кутових кухонь, які мають компактні розміри, таким чином, вони підходять і для квартир з невеликою за площею кімнатою для розміщення гарнітура.

Пряма кухня – більш звичне, можна сказати класичне рішення, яке підходить для відкритих планувань, наприклад квартири-студії. Так і загалом – це доцільний варіант в будь-якому місці. Такі гарнітури бувають дуже компактні, буквально 1,5-2 м довжиною. Тому, якщо у вас екстремально обмежений простір, така модель стане відмінним рішенням.

Що стосується наповнення, то тут варто повною мірою керуватись власними вподобаннями. Комусь зручні ящики, комусь полички. Одні прагнуть закрити по максимуму те що за дверцятами, інші готові демонструвати, використовуючи відкриті полички чи засклені шафки.

Стилістика кухонних меблів: що потрібно врахувати

Дуже важливо створити гармонію. Це стосується кольорів – не варто комбінувати понад 2-3 основних тони. Варто потурбуватись і про єдине смислове наповнення. Так, якщо у вас основний стиль – мінімалізм, то гарнітур з різьбленням точно не підійде. Ще одна порада дизайнерів – стільниця повинна гармоніювати з відтінком та структурою підлоги.

Перейти до панелі інструментів