19.05.2024
Новини Оперативно

“Особливо важка ситуація”: після ракетної атаки сьогодні в Україні можуть вимикати світло

Укренерго

Під ранок 8 травня росіяни завдали нового масованого удару по Україні. Зокрема, цілились в енергетичну інфраструктуру. Через бойові дії та атаку є знеструмлення в 9 областях, повідомляють в “Укренерго”.

“Пошкоджень зазнали тепло та гідроелектростанції. Також російські «шахеди» пошкодили обладнання одного з об’єктів «Укренерго» в центральному регіоні. Наразі споживачі в цьому регіоні заживлені резервними схемами.
Наразі на пошкоджених об’єктах працює ДСНС, тривають аварійно-відновлювальні роботи”, – йдеться у повідомленні.

Сьогодні з 8 до 11 вечора будуть введені обмеження усіх споживачів, не лише промисловості. Їх рівномірно розподілять по всім областям. Як саме діятимуть графіки, оприлюднять на сайті обленерго.

“Причина – дефіцит електроенергії в енергосистемі. Він виник через нові пошкодження обладнання українських електростанцій, завдані російськими ударами.
Особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00. Диспетчерський центр «Укренерго» застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи”, – кажуть в Укренерго.

Перейти до панелі інструментів