19.05.2024
Новини

Тернополян закликають не відвідувати парки протягом кількох днів

У Тернополі запланували процедуру обробки парків від кліщів. 

Акарицидні заходи розпочнуться 9 травня, проте через погодні умови у графіку можливі зміни, кажуть у Тернопільській міській раді.

“З настанням теплої пори року у тернопільських парках розпочинаються заходи зі знищення іксодових кліщів, що можуть переносити збудників небезпечних захворювань. Акарицидні заходи проводитимуть зранку о 09:00 год та згідно з встановленим графіком:

9 травня – парк Тараса Шевченка;
10 травня – парк Сопільче;
13 травня – парк Національного відродження;
14 травня – парк Здоров’я та Старий парк”, – йдеться у повідомленні.

Ось декілька порад, як убезпечити себе від кліщів:

  1. Носіть захисний одяг. Під час прогулянок в лісі або високій траві носіть одяг з довгими рукавами, штани та капелюх. Краще світлого кольору – на ньому ви швидше побачите цього шкідливого жучка.
  2. Використовуйте репеленти. Наносьте на шкіру та одяг репеленти, які містять DEET або інші ефективні інгредієнти проти кліщів. Пам’ятайте періодично поновлювати нанесення, особливо після плавання чи потовиділення.
  3. Перевіряйте одяг і шкіру: Після прогулянок або роботи на природі ретельно перевіряйте свій одяг і тіло на наявність кліщів. Зверніть особливу увагу на місця, де кліщі можуть затриматися, такі як пахви, за вухами та під колінами.
  4. Обробляйте одяг і взуття. Якщо ви знаєте, що будете в області, де багато кліщів, можна попередньо обробити одяг і взуття спеціальними засобами, які відлякують кліщі.
  5. Уникайте високотрав’янистих та зарослих місць. Кліщі зазвичай перебувають в високій траві та листі, тому намагайтеся уникати прогулянок або активностей в таких місцях, особливо в періоди великої активності кліщів (наприклад, влітку).
Перейти до панелі інструментів