27.04.2024
Новини

Відома у Тернополі будівельна фірма влипла у скандал: збитки державі оцінюються в 1,2 млн гривень

На Тернопільщині що не день – то нові підозри. Чиновникам, депутатам, працівникам ДСНС, різним злочинцям і шахраям. Зокрема, раніше “Терміново” повідомляло про те, що сума збитків у справі розкрадання при будівництві “Палацу спорту” зросла у 10 разів. А зараз з’явилась інформація про те, що повідомили про підозру керівництву відомої у Тернополі будівельної фірми.

За цим підприємством стоять впливові у Тернополі люди, розповідає очільник поліції області Сергій Зюбаненко. Один із них наймав найдорожчих та найвідоміших адвокатів, але все одно отримав по підозру, адже поліція зібрала необхідні докази.

“Схема проста, але дієва. Підрядна будівельна організація, відповідно до укладеного договору із замовником – комунальним підприємством Заліщицької міської ради, мала відремонтувати дорожнє покриття протяжністю 322 метри однієї із вулиць у місті Заліщики. Технічний нагляд за якістю робіт мав здійснювати підприємець з сертифікатом інженера технічного нагляду.
І тут підрядник та «контролер» вирішили «схалтурити». Директор товариства виконав роботи зі значним порушенням будівельних норм, а інженер з технічного нагляду неналежним чином перевірив їх якість та підписав акти виконаних робіт”, – йдеться у повідомленні.

Фігуранти цього кримінального провадження завдали шалених збитків бюджету – 1,2 млн гривень або навіть більше. Їм загрожує до 5 років позбавлення волі.

Перейти до панелі інструментів