28.04.2024
Новини Оперативно

Новий день – нові підозри: ДБР викрило ще двох співробітників ДСНС

Державне бюро розслідувань викрило двох посадовців ДСНС, через дії яких бюджет втратив понад 1 млн грн. Про це повідомляють у пресслужбі Бюро.

“Працівники ДБР у співпраці з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції повідомили про підозру начальнику пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Тернопільській області та його спільниці — фахівчині із ресурсного забезпечення. Встановлено, що посадовці в обхід встановлених процедур та без торгів на сайті Prozorro закупили устаткування на потреби частини за завищеними цінами,” – йдеться у повідомленні.

Вони придбали устаткування на 2,6 млн грн, хоча ринкова його ціна нижча на 1 млн грн. Крім того, підприємець не поставив продукцію у термін, але начальник ДСНС підробив документи, згідно з якими устаткування ніби-то було отримано вчасно. Тому підприємець отримав гроші ще до того, як передав продукцію.⠀

Начальнику пожежно-рятувального загону та фахівчині із ресурсного забезпечення повідомили про підозру в зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України), начальнику – ще й у службовому підробленні (ч. 2 ст. 366 КК України). Їм загрожує ув’язнення на термін до 6 років.

Перейти до панелі інструментів