27.07.2024
Новини

Затримання службовця ТЦК, який брав хабарі будматеріалами за анулювання повістки: повідомили деталі гучної справи

Раніше у Мережі поширювали інформацію про те, що військовослужбовця з ТЦК затримали на хабарі – він за анулювання врученої повістки вимагав від військовозобов’язаних купувати йому будматеріали в “Епіцентрі. Вчора в обласному ТЦК підтвердили факт затримання, проте жодних деталей не повідомляли. 

Сьогодні детально про затримання розповіли у Спецпрокуратурі Західного регіону.

“За даними слідства, 31-річний штаб-сержант ТЦК висунув військовозобов’язаному вимогу щодо купівлі у його помешкання вхідних дверей за майже 24 тисячі гривень. Натомість він мав забезпечити анулювання врученої повістки та не вносити до інформаційних підсистем відомостей про його розшук.

Затримали підозрюваного у порядку ст. 208 КПК України – під час одержання чека про підтвердження оплати послуг”, – йдеться у повідомленні.

Працівнику ТЦК уже повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Він має право внести заставу. За санкцією статті він може сісти у в’язницю на термін від 5 до 10 років.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Тернопільській області за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Перейти до панелі інструментів