15.05.2024
Новини

У Тернополі бізнесмен захопив частину дороги перед магазином і не реагує на попередження (фото)

Злісне порушення правил дорожнього руху та паркування у недозволених для цього місцях – не рідкість на вулицях нашої країни, зокрема, і Тернополя. Але деколи буває так, що власники бізнесу чомусь вважають, що частина дороги перед їхнім приміщенням – теж їхня власність.

Наприклад, один із таких порушень регулярно помічають тернополяни на ринку. Власники “Точки низьких цін” – магазину одягу та взуття, постійно встановлюють перешкоди на дорозі. Очевидно, щоб перед входом не паркувалися. Про це стверджує тернополянин Андрій Деркач.

“Систематичне захоплення паркувальних місць недобросовісним власником маркету. Неодноразово були дзвінки на 102, «не допомагає». Прошу компетентні органи – відреагувати на систематичні порушення!” – пише чоловік у групі Stupid parking Ternopil (фіксація порушень правил паркування в Тернополі).

Він зазначає, що власникам торгового закладу уже кілька разів виписували постанову. Проте на це вони не реагують.

Довідка. ст. 139 КУпАП настає за створення перешкод для дорожнього руху та тягне за собою накладення штрафу у розмірі 20 неоподаткованих мінімумів.

“Терміново” звернулося із запитом у пресслужбу патрульної поліції. Очікуємо на коментар щодо того, чи дійсно власника цього бізнесу штрафували, і яким чином можна притягнути його до відповідальності за систематичне порушення.
Оновлено. Речниця патрульної поліції області Ольга Пелих розповіла:”Щодо даного факту, сьогодні працівниками патрульної поліції в Тернопільській області ДПП складено адміністративні матеріали, а саме протокол за ч. 1ст. 139 КУпАП щодо порушення п 15.15 ПДР України та передано інформацію на демонтаж вказаних обмежувачів.

На поточний період вищевказані турнікети демонтовано. Надалі працівниками патрульної поліції та муніципальної інспекції будуть проводитися обстеження даної ділянки з метою виявлення перешкод та негайного їх усунення.”

Перейти до панелі інструментів