22.05.2024
Новини Оперативно

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній звершив богослужіння у Миколаївському соборі у Кременці. Фото

Митрополит Епіфаній у Кременці

Сьогодні предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній знову на Тернопільщині. Не перший візит і до Кременця. Сьогодні предстоятель звершує молитву у храмі, який ще донедавна займала парафія УПЦ.

Митрополит Епіфаній у Кременці. Миколаївський собор

На кордоні Тернопільської області митрополита зустріли військові, представники влади та громадськість. Далі кортеж вирушає у серце Кременця, де у Миколаївському соборі розпочинається молитва.

Митрополит Епіфаній у Кременці

На вході до храму відвідувачів урочистого заходу вибірково перевіряють металодетекторами правоохоронці. У соборі сотні людей, усіх храм не вміщає, тож чимало залишаються слухати богослужіння у дворі.

Митрополит Епіфаній у Кременці

  • Ми досягнули багатьох успіхів. Ми є найбільшою релігійною організацією України, – зазначив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній. – Дякуємо, що Господь так щедро благодіє у нашому житті. Від імені нашої помісної православної церкви дякую кожному з вас: владиці, митрополиту Нестору, який наполегливо трудиться, розбудовує увірену йому єпархію. Дякую, вам, дорогі отці та всім нашим вірним, які збираються і разам моляться. Всі разом ми складаємо повноту нашої Церкви.

Завтра, 30 грудня, – другий день візиту митрополита Епіфанія на Кременеччину. Нагадаємо, о 9.00 предстоятель візьме участь в освяченні храму, Божественній літургії, літії за загиблих воїнів та освяченні меморіальних плит у с. Лішня на Кременеччині.

Перейти до панелі інструментів