19.05.2024
Новини Промо

Розумний годинник Samsung вміє вимірювати стрес, і ми дізналися, як він це робить

Смартгодинники Samsung пропонують власникам безліч корисних функцій. Завдяки точним датчикам та інтелектуальним алгоритмам девайс аналізує фізіологічні параметри, визначаючи та навіть прогнозуючи різні відхилення. Розповідаємо, як Galaxy Watch 6 навчився точно сигналізувати про рівень стресу.

Як годинник Samsung визначає стрес

Сучасний світ сповнений стресів — високий темп життя, інформаційні перевантаження — безліч чинників впливають на наше здоров’я, призводячи до втоми, тривожності, безсоння. Щоб визначити, що критичний стан вже близько і вчасно зреагувати, багато користувачів вважають за краще замовити розумний годинник Самсунг. Компанія найвдаліше реалізувала заміри рівня психічного напруження за допомогою низки технологій.

Датчик серцевого ритму

Безперервно відстежує частоту пульсу і варіабельність серцевого ритму — зміни інтервалів між ударами серця. Дослідження свідчать про те, що ці показники безпосередньо реагують на стрес. Наприклад, коли ми нервуємо або злимося, наш пульс частішає, а інтервали між ударами серця скорочуються. Розумні алгоритми годинника Samsung аналізують динаміку цих змін і формують висновок про поточний рівень стресу.

Датчик електродермальної активності (EDA)

Цей сенсор працює, вимірюючи електропровідність шкіри, яка змінюється під впливом потових залоз. Коли людина відчуває стрес або сильні емоції, потові залози активуються. Це спричиняє зміну електропровідності шкіри, яку фіксує датчик EDA. Що сильніша напруга, то більші зміни провідності. EDA вважається дуже точним методом вимірів, що використовується навіть у медичних дослідженнях.

Аналіз сну

Недосипання та поганий сон вважаються поширеними причинами хронічного стресу. Використовуючи вбудовані датчики руху та пульсу, годинник відстежує фази та глибину сну, а також будь-які можливі порушення — часті пробудження, неспокійний сон, хропіння. Ця інформація узагальнюється в єдиний показник якості сну. Якщо годинник виявляє, що ви погано спали кілька ночей поспіль, він повідомить про підвищений рівень стресу і ризик втоми, дратівливості та зниження працездатності.

Використання даних про стрес

Щойно загальний рівень стресу, розрахований на основі всіх доступних даних, перевищує безпечні показники, годинник Samsung попереджає про це свого власника за допомогою повідомлень. Людина може своєчасно вжити заходів для зниження стресу і нормалізації стану організму — зробити релаксові дихальні вправи, зайнятися легкою фізичною активністю, послухати заспокійливу музику. Функція вимірювання стресу в розумному годиннику Samsung — інноваційна функція, корисна для підтримання хорошого самопочуття і здоров’я. Регулярний моніторинг допомагає краще зрозуміти свій організм і самопочуття, а також вчасно вживати заходів щодо поліпшення загального благополуччя.

Перейти до панелі інструментів