27.07.2024
Новини

На Тернопільщині для транспорту відкрили 36-метровий міст

Відновили міст через річку Східна Стрипа на трасі М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська, – повідомляють у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України. 36-метрова споруда була в аварійному стані, тут тріснули опори, зруйнувалися прогонові балки, відбулася карбонізація бетону і значна корозія арматури.

Через це міст міг повністю зруйнуватися, що призвело б до транспортного колапсу на дорозі міжнародного значення, яка, до того ж є стратегічним гуманітарним коридором. У червні 2023 року Кабінет Міністрів спрямував на ремонт мосту субвенцію – залишок виділених минулого року Європейським інвестиційним банком кошти.

На мосту відновили монолітно-розподільчу плиту, підсилили опори та частково ригелі, влаштували конуси, водовідведення, нанесли гідроізоляцію, 2 шари асфальтобетонного покриття, влаштували тротуари обабіч мосту, нове бар’єрне огородження, розмітку, дорожні знаки.

На відремонтованій споруді провели випробування: перевірили її на якість та надійність, а також відповідність сучасним будівельним нормам. Обстеження та оцінку провели фахівці ДерждорНДІ.
Прикріпленні до споруди датчики фіксували, як міст реагує на статичне та динамічне навантаження. Навантаження на різних ділянках мосту створювали 2 вантажні автомобілі. Вантажні автівки проїжджали через міст, а також зупинялися у контрольних точках для проведення замірів.
Після відкриття руху через відремонтований міст тимчасовий обʼїзд поруч зі спорудою демонтуємо.

Перейти до панелі інструментів