23.10.2024
Новини Промо

Облаштовуємо дім: рекомендації, які допоможуть створити затишок в оселі

Облаштування житла – це не лише ремонт та закупівля меблів. Цей процес включає в себе також створення затишку. Досягти комфорту та створити приємну атмосферу в домі можна за рахунок різноманітних побутових речей. Але варто прикласти зусилля та правильно підібрати їх. Розповімо, які саме елементи допоможуть створити затишок та як правильно їх обирати.

Речі для створення комфорту в домі

Затишок в оселі в першу чергу залежить від того, наскільки зручно облаштований побут. Складається він не лише з підібраних по стилю меблів. На комфорт та зручність впливають різноманітні деталі та дрібнички, які ми використовуємо в житті або для створення приємної атмосфери:

  • домашній текстиль;
  • декор на стінах;
  • освітлення;
  • штори;
  • килимки;
  • чохли на меблі тощо.

Купити в Україні всі товари для дому можна за посиланням . На торгівельній платформі представлений широкий вибір товарів, як брендових, так и і масового поширення чи хендмейд. Тож, зважаючи на асортимент, проблем з тим, аби знайти потрібні для дому речі не виникне.

Проте, можливі складнощі саме з підбором стильних деталей. Якщо хочеться, щоб інтер’єр був не тільки зручним та комфортним, варто розібратися в характеристиках та відмінних особливостях речей.

Основні критерії вибору

Перш за все, при покупці товарів для дому треба зважати на такі показники:

  • функціональність;
  • відповідність до інтер’єру;
  • поєднання з іншими деталями в приміщенні.

Перш за все, речі мають виконувати ті функції, які для них притаманні. Тобто, якщо це годинник, то він повинен показувати час, якщо світильник, то світити. Проте, є елементи, які відіграють виключно декоративну роль. Наприклад, це можуть бути картини, панно тощо. Вимагати від них користі – невірно, проте вони також допомагають створити в приміщенні приємну атмосферу, підкреслити дизайнерську концепцію. До речі, сучасні тенденції дозволяють «вбити двох зайців», тобто поєднати декор та функціональність. Простіше за все домогтися цього за допомогою світильників. Сучасні моделі зачаровують естетикою та оригінальність форм, тож вони теж можуть слугувати, як декоративним елементом, так і функціональним доповненням приміщення.

Не варто забувати і про відповідність до інтер’єру. Варто обирати деталі та речі, які виконані в такому ж стилі. Еклектика зараз не в моді. До того ж, досить важко гармонійно поєднати кілька стилів в приміщенні. Більше того, невідповідність речей може взагалі звести нанівець ефект від дизайну приміщення. Тож, щоб цього не трапилося, краще обирати речі для побуту в одному стилі або навіть звернутися за консультацією до дизайнера.

можна знайти безліч дрібниць для дому в різних варіантах дизайну.

Крім того, що елементи побуту повинні пасувати до стилю інтер’єра, треба, аби вони також гармонійно поєднувалися і з іншими дрібничками. Більше того, за рахунок правильного підбору речей, наприклад, в одній кольоровій гаммі чи з однаковим принтом, можна створювати модні акценти в дизайні приміщення. Особливо виграшно виглядають контрастні кольори в приміщенні, поєднання килиму зі шторами, або штор з диванними подушками. Можна підібрати відразу кілька побутових речей в однаковому оформленні, головне, щоб вони пасували одне одному.

Проте треба бути обережним при поєднанні кольорів. Якщо в приміщенні є багато деталей та речей в різних яскравих кольорах, то воно має захаращений вигляд. Загалом, дизайнери радять поєднувати не більше 3-4 кольорів, за умови, що основний (один чи два) – нейтральні, як білі, бежеві, світло-сірі тощо. В такому випадку кольорові акценти в вигляді подушок, килима та штор помітно оживлять кімнату.

Загалом, радимо звернутися до дизайнера. Фахівець допоможе створити сучасний і затишний інтер’єр, дасть поради щодо декору та акцентних деталей.

Перейти до панелі інструментів