08.05.2024
Новини

Не потрібно їхати у Тернопіль чи Рівне: у Кременецьку лікарню придбали нове обладнання за 700 тис грн

КНП “Кременецька опорна лікарня” продовжує поповнюватися новим сучасним обладнанням. Сьогодні у медзакладі встановили лор-комбайн, вартість якого майже 700 тис грн. На усю Тернопільщину таких буквально кілька. Навіть обласні лікарні не можуть похвалитися наявністю схожого устаткування. Звідки такі кошти у лікарні району та чому придбали саме цю спецтехніку, “Терміново” дізналося у директорки Оксани Капелусь.

Читайте також: Соцмережі, гумор та медицина: лікар Віктор Гунька з Тернополя ламає стереотипи

Керівниця не лише охоче спілкується з журналістом, а й запрошує на екскурсію.

  • Насправді пацієнтів у наших лікарів-лорів більше, ніж може здатися. Є потреба у лікуванні, оперуванні та якісній діагностиці. Без лор-комбайна робити все це складніше, а дещо узагалі неможливо. Про необхідність такої техніки йшлося давно. І зараз це стало можливим, – каже Оксана Капелусь.

Дороговартісне медичне обладнання – це ще один подарунок від Марілен Стайман – доньки вихідки з Кременця Тельми Десер. Зараз жінка сама бореться з важкою хворобою, тож з власного досвіду знає, наскільки важливим є хороше обладнання у медзакладах.

Кошти надійшли через ГО Maple Hope Foundation, яка від початку війни надала 11 млн канадських доларів допомоги Україні та українцям, які приїхали до Канади.

  • У нас прекрасні лікарі. Але їм потрібно з чимось працювати. Медицина не стоїть на місці, багато залежить від технічного оснащення, – зауважує директорка Кременецької лікарні.

Читайте також: Оперував знаменитостей: до пластичного хірурга у Кременець приїздять пацієнти з усієї України

З лор-комбайном кременецькі лікарі уже знайомі. Прийом та обслуговування хворих на ньому планують розпочати з наступного понеділка. А до кінця місяця уже надаватимуть повний спектр медичних послуг.

  • Більшість процедур для наших пацієнтів будуть безкоштовними, деякі – платні. Та те, за чим раніше потрібно було їхати у Тернопіль чи Рівне і платити чималі кошти, тепер робитимуть у Кременці, – зазначає керівниця медзакладу.

Нагадаємо, що раніше Марі Стайман подарувала гойдалку для нової локації у Кременецькому ботанічному саду. Хто ця жінка, що пов’язує її з древнім містом на Тернопільщині та чому допомагає кременчанам, жодного разу не бувавши у їхньому місті, незабаром читайте на “Терміново”.

Перейти до панелі інструментів