19.05.2024
Новини

Соковиті і дуже хрусткі: рецепт маринованих кабачків, які ви з’їсте ще до початку зими

Розпочався сезон закруток. Радимо спробувати рецепт маринованих кабачків, які неодмінно вас підкорять своїм неперевершеним смаком і ароматом. Кабачки в ароматному маринаді зберігають свою хрусткість та свіжість, а також набувають цікавого смакового відтінку.

Один з головних секретів цього рецепту – правильний вибір кабачків. Варто обирати молоді, свіжі овочі з гладкою шкіркою та маленькими насіннями. Ці характеристики забезпечать максимальну соковитість і ніжність після маринування.

Маринад для цих кабачків – справжня смакота. Спеції, часник, оцет і трохи цукру створюють неповторний букет смаку, який гармонійно поєднується зі свіжістю кабачків. Аромат маринаду заповнить вашу кухню і подарує вам відчуття справжнього літа, навіть коли за вікном холодна погода.

Мариновані кабачки – це справжня розкіш для вашого столу і гарантовано викличуть захват і подив ваших гостей. Радимо готувати декілька порцій, бо однієї до зими точно не вистачить.

Інгредієнти:

  • кабачки – 1,5 кг;
  • сіль – 1 ст. ложка з чубком;
  • цукор – 2-3 ст. л;
  • олія – 1 склянка;
  • оцет – 0,5 склянки;
  • часник – 5-6 зубчиків;
  • мелений чорний перець – 0,5 ст.л;
  • кріп – за смаком.

Приготування:

  1. Кабачки нарізати брусками, як на фото.
  2. Нарізати кріп, почистити часник.
  3. Змішати всі інші інгредієнти, додати до нарізаних кабачків і перемішати. Залишити на 3 години, щоб виділився сік. Час від часу перемішувати.
  4. Залежно від кабачків може знадобитися більше часу для маринування, адже рідини має бути достатньо, щоб покрити усі шматочки в банці.
  5. Помити скляні банки, не стерилізувати додатково.
  6. Залити у вимиті банки суміш, варити протягом 7 хвилин після закипання.

Далі банки закатати, перевернути закутати і залишити у такому вигляді на 2-3 дні. Потім перенести банки у прохолодне темне місце. Виходить близько 4 півлітрових баночок.

Перейти до панелі інструментів