03.05.2024
Новини

На “Дальньому пляжі” людно: усі послуги та розваги і ціни на них

Купальний сезон у Тернополі триває. Цьогоріч у місті є дві облаштованих ділянки для купання. Це пляжі “Циганка” та “Дальній пляж” на Тернопільському ставі.

Вихідними на “Дальньому пляжі” багато людей. Наші журналісти поцікавились, які розваги та послуги тут пропонують і чи безпечним буде відпочинок.

Читайте також: Топ-5 нових локацій для відпочинку з басейном на Тернопільщині

Розваги та послуги

На пляжі є декілька видів послуг та розваг. Зокрема, можна орендувати альтанку для відпочинку. Залежно від розмірів, ціна оренди коливається від 500 до 1400 гривень. У вартість входить мангал та дрова.

Також на “Дальному пляжі” діє Sup Kayak Club, який пропонує оренду сапів, каяків, а також байдарок. 

Орендувати сап коштує 140 грн за годину у будні та 180 за годину у вихідні дні. Якщо ви бажаєте орендувати сап на цілий день, то потрібно буде викласти 650 та 800 гривень у будні та вихідні відповідно.

Оренда каяка – 130 та 160 грн за годину (у будній день та у вихідний), на цілий день – 600 та 700.

Оренда двомісної байдарки – 150 та 200 гривень  за годину у будні та вихідні та 700 і 800 на цілий день.

Оренда тримісної байдарки – 180 грн за годину з понеділка до п’ятниці або 750 грн за цілий день, 220 грн за годину у суботу та неділю або 900 гривень за цілий день.

Весла та жилети входять у вартість.

З безкоштовного на пляжі є декілька “грибочків” ще радянської епохи, роздягальні та туалет, вуличні тренажери, які встановили декілька років тому та новий дитячий майданчик, який був створений в рамках реконструкції і вже функціонує.

Читайте також: Топ-5 нових локацій для відпочинку з басейном на Тернопільщині

Їжа та напої

Наразі на пляжі працює лише один кіоск, де можна придбати їжу та напої. Ціни тут значно вищі, ніж у магазинах.

До прикладу, 0,5 л розливного пива тут коштує 40 грн, квасу чи лимонаду – 25 грн, мохіто – 45 гривень. З їжі є паніні, хотдог, піца, різні смаколики та морозиво. За маленьку піцу доведеться викласти 60 гривень, за хот-дог – 45 гривень, паніні коштує 60 гривень. Зазначимо, що тут ці страви не готують, лише підігрівають у мікрохвильовці.

Безпека

На пляжі присутні інформаційні таблички з правилами безпеки на воді. Є рятувальник, який працює з 10:00 до 20:00. Дно озера на пляжі очищене, скла та інших небезпечних предметів ми не помітили. Ділянка, відведена для купання людей, обмежена буйками.

Є на пляжі роздягальні та туалет, багато смітників. Якщо щодо роздягалень особливих претензій не виникає, то до громадського туалету на пляжі – багато. Сморід від нього відчувається на відстані десятка метрів, коли в нього заходиш, то очі просто “виїдає”. Щоправда, невеличкий косметичний ремонт тут провели на початку купального сезону, та проблему жахливого запаху це не вирішує. Туалетного паперу та рукомийників, як і в минулі роки, немає.

Перейти до панелі інструментів