03.05.2024
Новини Оперативно

НАБУ оприлюднило аудіо розмов підозрюваних у гучному затриманні у Тернополі. Їм уже повідомили про підозру

Ввечері 26 червня у НАБУ оприлюднили аудіозаписи розмов підозрюваних у гучній справі щодо хабаря у розмірі 2,4 мн грн. В аудіозаписі фігурує перший заступник голови Тернопільської ОВА, голова облради Головко та заявник. 

НАБУ також повідомляє, що голова облради домовився з начальником ОВА Трушем про те, що неправомірна вигода за перерахунок заборгованості повинна бути передана йому повністю.

“Я вам даю десять відсотків”, – каже заявник до голови облради.

“26 червня #НАБУ і #САП повідомили про підозру голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської обласної військової адміністрації, які вимагали близько 2,4 млн грн у підприємця за підписання комунальним підприємством Тернопільської обласної ради актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів. За ці кошти вони також обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед його ТОВ за роботи, які вже виконані та прийняті в 2022 році. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України.
Як вимагалась неправомірна вигода, хто такий «індєєц», до чого у цій історії «броня» і чому куріння шкодить здоров`ю дивіться у відео”, – йдеться у повідомленні НАБУ.

Перейти до панелі інструментів