27.04.2024
Новини

У Кременці розповіли, коли завершать будівництво реабілітаційного центру за 650 тис євро

Раніше “Терімново” розповідало, що у Кременці триває будівництво реабілітаційного центру для дітей з інвалідністю вартістю у 650 тис євро. Розпочали його ще у вересні 2021 року. Завершити планували за рік. Чому центр досі не добудований, чи вистачить на завершення закладених коштів і що про це кажуть іноземні партнери, ми дізналися з перших вуст.

Сьогодні у Кременці відбулася робоча зустріч з директором Центру Європейських проєктів Лешиком Буллером та старшим експертом представництва Програми транскордонного співробітництва Василем Хім`яком. Під час низки заходів, запланованих програмою візиту, делегація навідалася й на будівництво, аби пересвідчитися, чи усе йде за планом.

Попри повномасштабне вторгнення рф, зміну пріоритетів під час війни, спорудження реабілітаційного центру триває. Тепер він призначений не лише для дітей. Адже після перемоги на нас чекає ще одна, не менш важлива та непроста боротьба – за здоров`я наших захисників.

  • Мета нинішнього візиту Лешика Буллера та Василя Хім`яка – моніторинг об`єктів, які будуються в рамках транскордонного співробітництва. Центр реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю, який будується ГО “Зоря надії”, виконується в рамках Програми “Польща-Україна 2014-2020”. Темпи будівництва і справді уповільнилися, зважаючи на проблеми повя`зані з пандемією COVID-19 та військовою агресією рф. На сьогодні за погодженням секретаріату транскордонного співробітництва у Варшаві, будівництво у Кременці триває, – розповідає заступниця начальника Кременецької РВА Алла Злочевська.

Свою оцінку продовженню будівництва та дотриманню планів дали й куратори.

  • Від початку будівництва ми вперше приїхали оглянути об`єкт. Це не означає, що не стежили за ходом робіт. Просто через проблеми, пов`язані з пандемією, візит довелося відкласти, – каже Василь Хім`як.
  • Бачимо, що рух іде. Звісно, ще потрібне дофінансування, додаткові кошти на завершення цієї ідеї. Але нам важливо почути, що ініціатори проєкту не втрачають надії та мають намір до кінця року здати об`єкт на тих умовах, що прописані у контракті.

Бачимо також повноцінну підтримку міської та районної влади. Раді, що помітно швидке завершення. Також приємно, що є ідеї на майбутнє. Після того, як частина об’єкта буде здана, є задум на майбутній проєкт.

Також Василь Хім`як розповів, що у серпні для кременчан та гостей, дітей з інвалідністю проведуть літній міський родинний пік-нік. Метою заходу буде доведення, обґрунтування та привернення уваги до важливості інклюзії. Деталі пан Василь пообіцяв невдовзі повідомити “Терміново”.

Перейти до панелі інструментів