25.04.2024
Здоров’я Новини Соціальні проблеми

У Кременці стартувало будівництво за 650 тис євро. Фоторепортаж

Учора у Кременці відбулася історична подія, якої чекали з нетерпінням – офіційний початок будівництва навчально-реабілітаційного центру для дітей та молоді з інвалідністю. Його спорудження докорінно й у кращий бік змінить життя людей, яких ми часто не помічаємо, про проблеми котрих навіть не здогадуємося. Вартість проекту – 650 млн євро. Завершити будівництво планують за 12 місяців. Центр надаватиме послуги з догляду та медичної реабілітації 100 дітям.

Читайте також: У Кременці заклали перший камінь на масштабному будівництві вартістю понад 600 тис євро

Проект “Кордони рівних можливостей” у Кременці реалізовують в рамках Програми транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна 2014-2020”. Це перший схожий інфраструктурний проект на Тернопільщині, будівництво якого фінансується коштами міжнародної технічної допомоги ЄС.

На урочистості запросили майбутніх відвідувачів центру, польських партнерів, представників влади. На початок будівництва приїхав й народний депутат Ігор Василів. Він наголосив на важливості створення такого закладу та запевнив у своїй підтримці у реалізації проекту.

Під час урочистостей заклали капсулу часу в фундамент майбутнього центру, в котру поклали історію створення закладу.

Не обійшлося під час заходу й без сліз. Адже важливість створення центру у Кременці важко переоцінити. Його відкриття покращить та полегшить життя дітям, молоді з інвалідністю та їхнім батькам з усього нинішнього Кременецького району.

Опісля відкриття будівництва учасники заходу провели зустріч за круглим столом. Обговорили перспективу функціонування центру по завершенню будівництва. Адже, попри те, що вдається створити заклад, питання з його утримуванням залишається відкритим. Й до нього ще доведеться неодноразово повертатися.

 

Перейти до панелі інструментів