26.04.2024
Новини

Помер священник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ Іван Марщівський

Учора відійшов у вічність отець Іван Марщівський, священник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. Про це з сумом повідомляє прессслужба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Він народився 2 вересня 1960 року в Малій Плавуці, Козівському районі Тернопільської області, у родині Павла та Софії Марщівських. У сім’ї були ще старший син Михайло та молодша донька Марія. У часи запеклого атеїзму в Україні у душі молодого хлопця виникала цікавість до Божого слова та бажання служити у Божому винограднику. Тому він вступив до семінарії та згодом був удостоєний ієрейських свячень.

У період з 1991 по 1994 роки отець Іван обслуговував парафії сіл Курівці, Воробіївка, Серединці, Висипівці, Нестерівці та Кокутківці. Далі служив на парафіях сіл Серединці, Висипівці, Кокутківці та Нестерівці. Разом з дружиною Марією вони виховали двох синів Миколу та Василя.

Чин священничого Парастасу відбудеться завтра, 25 квітня, о 18.30 у храмі св. Параскеви села Висипівці.

Архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк, єпископ-помічник Теодор Мартинюк, працівники курії архиєпархії, усі священники та вірні висловлюють щирі співчуття родині покійного. Нехай Всемилостивий Господь прийме душу отця Івана в Небесній Оселі, де всі святі і праведні спочивають.

Перейти до панелі інструментів