26.04.2024
Новини Оперативно

Хотів купити дрони для ЗСУ: у Тернополі чоловік віддав пройдисвітам 220 тисяч гривень

До поліцейських звернувся житель Тернополя із заявою про втрату 220 тисяч гривень, за які він хотів купити дрони для ЗСУ. Про це повідомляють у пресслужбі ГУНП у Тернопільській області.

“Потерпілий на одному зі сайтів знайшов оголошення про продаж квадрокоптерів. Зв’язався телефон з продавцем, обговорив з ним умови та перерахував йому 5 000 гривень завдатку. Проте відправляти товар автор оголошення не поспішав. Натомість почав розповідати, що квадрокоптери знаходять в одному із магазинів Києва і сказав, що надішле їх покупцю лише після повної оплати. Для переконливості аферист навіть вказав назву крамниці”, – йдеться у повідомленні.

Потерпілий для перестраховки попросив свого знайомого у Києві перевірити, чи дійсно квадрокоптери є у магазині. Це виявилось правдою. Після цього покупець перерахував гроші за товар шахраєві.

“Проте квадрокоптерів тернополянин не дочекався, а продавець перестав виходити на зв’язок.  Тернополянин звернувся  в магазин, де начебто були квадрокоптери, тоді і з’ясувалося, що його ошукали: ніхто у них не купував такий товар і гроші їм за нього не надходили”, – кажуть поліцейські.

Тривають оперативні заходи для розкриття злочину.

Перейти до панелі інструментів