20.04.2024
Новини Оперативно

Сергій Надал вкотре звинувачує НАЗК: тепер – у порушенні конституційного права та законодавства

Вранці у НАЗК надали для ознайомлення Протокол про порушення міським головою Тернополя, де розповідається, якими саме рішеннями мер преміював себе у розмірі 250% від посадового окладу.

З відповіддю Сергій Віталійович не забарився. Ось повний її текст:

“Дякую НАЗК, що нарешті завдяки вашій публікації у Facebook я зміг ознайомитися з протоколом про порушення, в якому ви мене звинувачуєте. Я розумію важливість роботи у публічному просторі, але закликаю НАЗК дотримуватися норм законодавства. Оскільки до моменту вашої публікації в соцмережах протокол не надсилали ні мені, ні на адресу міської ради, а це є порушенням конституційного права та норми законодавства. У мене не було можливості подати свої пояснення, які повинні бути відображені у протоколі, або ж відмовитися від підпису протоколу та вказати мотиви відмови. І взагалі про факт складання протоколу я дізнався з публікації на сайті НАЗК. Хочу наголосити:

По-перше: ІНФОРМАЦІЯ НАЗК про 250% премії – НЕПРАВДИВА! І матеріальної допомоги на оздоровлення чи на ще щось у 2022 році я не отримував. І загалом така дискусія з НАЗК щодо цих питань повинна відбуватися в іншій площині, що передбачена чинним законодавством. Оскільки публікації НАЗК порушують один із основних принципів – принцип презумпції невинуватості, який закріплений у ст. 62 Конституції України: особа вважається невинуватою у вчиненні правопорушення, доки її вину не буде доведено в законному порядку, тобто у судовому рішенні.

По-друге: ви запитували мене у коментарях, хто визначає розмір премії. Відповідно до законодавства як і в інших міських радах після проведення місцевих виборів у 2020 році на першому засіданні виконавчого комітету була створена комісія з визначення розміру премії міському голові. Саме ця Комісія й скеровувала до виконання офіційний документ щодо розміру премії. Щомісячний розмір премії визначається у кожному місяці бюджетного року в межах фонду оплати праці окремою Комісією.
По-третє: щодо терміну «конфлікту інтересів». У зазначеній публікації НАЗК вказує, що у Базі знань НАЗК (покликання http://bit.ly/43dgUjC) можна дізнатися про те, як отримувати премії без конфлікту інтересів, однак, там відсутні будь-які роз’яснення, що стосуються правовідносин, описаних у протоколі НАЗК, який я так і не отримав.

Я закликаю НАЗК не займатися маніпуляціями інформацією за прикладом рашиських пропагандистів. Не чинити тиск на місцеве самоврядування в цей особливо складний для нашої країни час. Правомірність протоколу буде встановлювати суд. Обов’язково проінформую тернополян про результат”.

Перейти до панелі інструментів