25.04.2024
Новини Оперативно

Держпродспоживслужба виявила забруднення у водоматі у Тернополі

Відповідно до Плану проведення лабораторних випробувань, вимірювань, досліджень та експертизи під час здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства на території Тернопільського району на 2023 рік Держпродспоживслужба перевіряє водомати на відповідність нормативним показникам.
Так, 22.03.2023 року спеціалістами Тернопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області спільно із фахівцями Тернопільської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів було здійснено відбір взірців питної води для досліджень за мікробіологічними, санітарно-хімічними та токсикологічними показниками із бюветів по бульварі Д. Галицького та Юності, 9, а також у водоматах «Долина плюс» (ФОП Стецина О.В.), «Водограй – 2700 БС» (ФОП Шмігельський А.І.), «Джерело Зарваниці» (ТзОВ «Агроком») та ФОП Іваницького Я.І.
За результатами лабораторних досліджень виявлено невідповідність ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» за мікробіологічними показниками у взірці питної води з водомату, який розташований за адресою: м. Тернопіль, вул. Довженка, 18.
З метою забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення та реалізації заходів, спрямованих на профілактику та зниження рівня інфекційної захворюваності, керуючись статтями 7, 18, 30 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» від 24.02.1994 року № 4004 –ХІІ, статтями 9, 36, 43 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» №1645 – ІІІ від 06.04.2000 року, надані відповідні рекомендації щодо проведення термінового комплексу заходів, спрямованих на забезпечення якості питної води до відповідності нормативних показників, зокрема, виявлення та усунення ймовірного джерела забруднення.
Перейти до панелі інструментів